ОВАЛЬНИЙ І КРУГЛИЙ СТОЛИ В ОБІДНІЙ ЗОНІ

Інтер’єрні рішення, які ми сприймаємо як сучасні, дедалі більше складаються з простих ліній. Створений з ліній такий простір виглядає чистим листом, проте поступово його господарі приходять до думки про те, як вдихнути в нього життя. Виявилося, все досить просто, варто лише пом’якшити такі лінії меблями та аксесуарами із округлими формами, заокругленнями. У великих приміщеннях, де є обідня зона, цілком можна встановити обідній стіл із округленими краями.

Столи овальний, круглий на кухні та у вітальні

Овальний і круглий столи вважаються одними із бажаних предметів меблів, їх характеризують як зручні, практичні предмети, які збирають людей навколо, дозволяючи спілкуватися більш неформально. Обідня зона може бути розміщена в:

  • кухні,
  • вітальні,
  • про об’єднану кімнату.


Безумовно призначення приміщення відіграє значну роль у виборі конкретного типу овального або круглого столу. Для віталень майже завжди набувають більш ошатних версій столів, в кухні – ті, що буде зручно підтримувати в чистоті, але не менш красиві. Ще більший вплив мають:

  • стиль інтер’єру,
  • вільний простір,
  • кількість бажаних місць за столом.

Яку форму столу вибрати для обідньої зони

Вузькі кімнати та велика кількість місць – стіл бажано вибрати овальний, подовжений. Бажаєте, щоб простір був максимально функціональним, купуйте той, що має доладну середину. Заокруглені краї столу для будь-якого простору плюс, у вузькому ж, дають можливість виходити і заходити за стіл без травм від ударів об вістря кутів. До того ж ті, хто має маленьких дітей, знає, кути – небезпека для них.


Хочете, щоб стіл овальний, круглий, був стійкішим – шукаєте моделі на чотирьох ніжках, такої не боїться перевантажень на один бік. Витончено виглядає стіл з однією масивною ніжкою, до того ж для невеликого простору є переваги – під стільницю завжди можна засунути стільці. Купуючи стіл, варто відразу подумати і про стільці, щоб вони створили гармонійний комплекс, поєднуючись разом з інтер’єрним рішенням.

Найчастіше можна почути, що круглі або подовжені овальні столи викликають складнощі по підбору скатертини. Звичайно, ошатний текстиль такого плану знайти кілька складніших, але для столу у звичайний час чудово підійде скатертина прямокутна або квадратна. Просто додайте при покупці до її діаметра 60-80 см. Стіл, виконаний з натурального дерева, у звичайний час у вітальні чудово виглядатиме без будь-якого покриття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.