МАСКА ДЛЯ ВОЛОССЯ ТА ЇЇ ЕФЕКТИ

Кошти, якими ми миємо голову, часом не дають бажаного результату, що призводить до пошуків інших рішень. Бажання мати густе блискуче волосся підштовхує до того, щоб знайти чудодійний засіб, який за порівняно короткий термін допоможе. Одним із таких засобів часто називають маску для волосся.

Навіщо потрібна маска для волосся

Маска – поживний склад, різного складу і консистенції, що наноситься на шкіру голови, а також саме волосся для отримання різних ефектів. Серед позитивних впливів масок для волосся:

  • посилення блиску;
  • зниження ламкості, крихкості, боротьба з кінцями, що січуться;
  • зменшення випадання;
  • прискорення зростання;
  • пом’якшення.

Маска для волосся з магазину або натуральна

Серед масок великою популярністю користуються натуральні, так звані домашні. Застосування продукції косметологічних підприємств завжди ставиться під питання, але їх ефективність підтверджується частіше, ніж інших коштів. Що важливо знати про маски для волосся перед тим, як розпочати підбір та застосування.


Маска для волосся наноситься тільки на чисте волосся, при цьому воно не повинно бути зайво мокрим, а лише злегка зволоженим. Попередня підготовка потрібна кутикулі – лусочкам, що покривають стрижень – те, що ми звикли називати «волосся». Лусочки після миття голови стають більш розшарованими, поверхневе мастило та забруднення вимиваються. Маска, що наноситься в цей момент, потрапляє в зазори, вона склеює лусочки, тим самим візуально робить поверхню волосся більш гладкою, а, отже, блискучою.

У чому може допомогти маска для волосся

Саме для цих цілей до складу багатьох масок входять олії, гліцерин та інші компоненти такого виду. Часто можна прочитати, що ці склади здатні відновити волосся, але це не зовсім так. Лусочки, що покривають волосся, піддаються впливу:

  • перепадів температури та вологості;
  • ультрафіолету;
  • агресивних хімічних речовин: фарб для волосся, морської води;
  • термічної та механічної обробки: розчісування, укладання.


Все це впливає на лусочки, а потім і на якість внутрішнього шару – кортексу. Крім того, шампуні містять агресивні речовини, які змивають природне мастило волосся, яке виробляє організм. У цьому мастилі є антисептики, які також видаляються. Відповідно, шкіра голови стає сприятливішим місцем для розмноження інших, несприятливих бактерій. Багато масок регулюють цей процес, пригнічуючи біологічну активність, як і деякі речовини з натуральних масок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.