ПОЧИНАЄМО ВИБИРАТИ ЗИМОВУ КОВДРУ

До деяких покупок готуються довго, ретельно обираючи потрібний товар. Звичайно, здебільшого це стосується дорогих предметів, але є й такі, що коштують не так дорого, одне підкоряються тим самим правилам. Наприклад, це може бути зимова ковдра.

Зимова ковдра – ґрунтовна літня покупка

Спальна приналежність відома всім, кожен використовував її, а коли настає час холодів, попит на теплі ковдри зростає у рази. Як відомо, розумний, сани готує влітку, але розпочинати цей процес у травні, мабуть, передчасно. Кінець липня – початок серпня – час: спека ще не спала, ажіотаж ще не почався. Варто сказати, що осінь найчастіше балує мешканців України, але чи буде так цього року невідомо. Зимова ковдра – покупка ґрунтовна. У кожному будинку легко можна нарахувати від двох і більше цього приладдя для сну, кожен член сім’ї має свої особливості, які враховуються при покупці.

Як купити якісну зимову ковдру

Почніть покупку з бюджету. Звичайно, завжди хочеться купити найкраще, але ціна може бути дуже високою. Визначте те, настільки теплою і великою має бути зимова ковдра. Раніше ми вже розповідали, чим воно відрізняється від літнього.

Ковдра служить своєрідним утеплювачем, градація ефективності якого поділяється на п’ять щаблів. Чим вона вища – тим краще зберігає вашу власну тепло ковдру. На даний момент вважається, що найбільш ефективними в цьому процесі є силіконізовані перо, пух і шерсть, за ними йдуть різноманітні синтетичні матеріали. На користь синтетики говорить її безпека в плані гіпоалергенності, хоча покриті силіконом натуральні матеріали підходять для всіх, крім алергіків.
Ковдра повинна мати дві важливі відповідності:

  • натуральний тканий чохол,
  • простібка чохла має бути якісною.


Чим щільніша тканина для виготовлення чохла зимової ковдри, а також чим краща її гігроскопічність, тим комфортніше ви почуватиметеся під час сну. Для оболонки ковдри використовують бавовняні тканини, дешевші версії застосовують штучні або з додаванням таких волокон. Дорога ковдра може мати чохол із атласу або шовку. Якщо ви вибрали таке, переконайтеся, що в натуральності матеріалу.


Простібка чохла – запорука тривалого використання. Чим частіше вона зроблена, тим краще матеріал буде розподілено всередині. При цьому бажано, щоб при промацуванні шва відчувалося, що всередині є додатковий шар матеріалу. Часом після першого чищення вміст без такого шару може почати проникати крізь дірочки шва. Особливо це стосується зимових ковдр із синтепоновим та подібними наповнювачами, які вилазячи, прилипають до постільної білизни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.