ТРАВНЕВИЙ ШАШЛИК І ЧАС ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ

Сонечко і свіжа трава, а також наближення травневих теплих днів – все це буквально шепоче про те, що незабаром настане час проведеного на природі, пора шашликів і риболовлі. Хтось задумає вибратися на природу великою компанією, а комусь уже не терпиться нагодувати фірмовим шашликом сім’ю, у будь-якому випадку новенький мангал – чудовий привід зібратися разом.

Травень – час шашлику

Якщо ви поціновувач гриля або просто любите відпочинок у власному дворі, тоді можна вибрати щось солідне, велике, що має відмінні риси на заздрість сусідам. Великий мангал дозволяє одночасно дві речі:

  • робити скільки завгодно шашликів, гриля тощо.,
  • не займатися прибиранням щодня, головне, погасити вугілля.


З іншого боку, такий на природу складно возити, краще мати щось складне. Мангали у вигляді валізки – простий, функціональний варіант звичного обладнання. Залишається лише дістатися заповідного місця, де немає нікого.

На чому смажити м’ясо – мангал чи гриль

Якщо ви вважаєте, що травневі шашлики не для вас, тому що просто відмовилися від м’яса, оцініть можливість поїсти чудовий теплий салат із овочів гриль. Останнім часом кількість рецептів приготування страв на відкритому вогні та грилі значно збільшилася. До звичного: м’яса, салатів, риби, додалися смачні десерти, що потішить дорослих та дітей. Спекотне вугілля, вогонь зроблять будь-яку їжу смачнішою, а зручний мангал плюс вірний рецепт – створять чудовий настрій.


Вибираючи мангал, одні підкреслюють, що найважливіше товщина заліза – це правильно, інші рекомендують подивитися на шви, з’єднання – це важливо. Тут також слід оцінити, скільки приблизно шашликів за раз ви готуєте, це дозволить раціонально розпорядитися ресурсами. Маленький мангал обійдеться недорого, в решту часу компактно зберігатиметься в коморі або на балконі. Він у багажнику машини буде практично непомітний. Довжина найменших моделей приблизно дорівнює 30-35 сантиметрів.


Якщо ви часто користуєтеся цим предметом, краще вибрати варіант з високими ніжками, щоб не схилятися над ним, так буде зручно готувати, одночасно розмовляючи з друзями. Для самих спонтанних, лінивих, є спеціальні набори, що складаються з рамок, що встромляються гострими краями в землю, а вугілля розміщується прямо на землі. Важливо, що такий варіант не підходить для спекотної літньої погоди, тому що погано загашене вогнище може спричинити пожежу.
Збираючись відзначати травневі свята, обов’язково перевірте обладнання, а якщо у вас ще немає свого мангалу або гриля, обов’язково набудьте їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.