НАБІР ТРАВ І ПРЯНОСТЕЙ ДЛЯ ЗАМОВЛЕННЯ ПОМІДОРІВ

Сезонні дари починають зріти все швидше, приносячи із собою нові турботи. Власники городів намагаються якомога ефективніше використовувати їх, особливо це стосується улюблених більшістю помідорів. Яскраві, ароматні плоди у когось встигають у теплицях, у когось на грядках, а поряд неодмінно ростуть трави, а також прянощі. Засолювання помідорів, їх маринування, приготування всіляких закусок вимагає їх наявності, адже інакше просто буде не смачно.

ТОП трав для закочення помідорів

Які ж трави можна назвати топовими, тими, що є під рукою кожної господині? Для закочування помідорів у більшості випадків використовують:

  • кріп,
  • петрушку,
  • часник,
  • цибуля.


Звичайно, кожен, хто робить помідори в банках, рік у рік доповнює цей набір, створюючи нові рецепти, що оцінить сім’я. Щоб виростити трави їхнього списку, потрібно мати як мінімум насіння. Іноді буває так: помідори ще лише починають зріти, а на городі висаджують по-новому насіння кропу, петрушки. Роблять це для того, щоб на той час, як томати почнуть зріти масово, вже виднілася свіжа, ніжна зелень.

Ростимо цибулю та часник на грядці

Зробити так із часником та цибулею не вийде. Але їх майже завжди висаджують наперед. Якщо літо обіцяють спекотне, то до середини цілком можна зібрати пристойний урожай ранніх сортів. Часник для закочування томатів майже завжди беруть зубчиками. Іноді його роблять окремо, для маринування потрібні свіжі ніжні зубчики. Вони добре просочаться маринадом, будуть при цьому хрусткими.


Петрушка, кріп, а також кінза можуть бути доповнені хріном, різними видами гострих перців, насіння яких також варто придбати заздалегідь. Хазяйки знають, що краще вирощеного своїми руками продукту немає нічого, до того ж тут буде точно зрозуміло, чим оброблялася рослина в момент зростання. Якісні трави та прянощі, що ростуть на власному городі, відмінно підійдуть для будь-яких видів помідорів, одним більше до душі червоні, іншим – зелені. З пряної зелені роблять пасти, ріжучи кріп, петрушку, інші складові, що були вирощені, дуже дрібно. Масу, що вийшла, змішують із сіллю, рослинною олією, так вміст банок з помідорами буде ароматнішим, а смак більш насиченим.

Як зберегти зелень свіжої

Щоб пряна зелень, що росте, на відкритому грунті не сохла через спеку, її накривають білим агрополотном малої щільності. Щоб не притискати зелень до землі, з неї роблять невеликі теплиці-навіси. Плюсом такої споруди вважають збереження свіжості зеленої частини рослин, а також можливість провітрювання та поливу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.