ЯКІ ПЕРЧАТКИ ДЛЯ ГОРОДУ ВИБРАТИ

Дедалі менше серед садівників та городників тих, хто вважає: рукавички лише ускладнюють роботу, а все тому, що краса рук – половина вашої молодості. Недарма вважається, що вік можна зрозуміти зовсім не по підтягнутій попі або гладкому личку, а за станом шиї та шкіри рук. Без городу у приватному будинку, звичайно, нікуди, тому й засоби захисту власної молодості вибирайте ретельно.

Вибираємо рукавички для городніх робіт

Рукавички для городу ділять можна легко поділити на підвиди. Перший із них стосується товщини матеріалу, тут все просто:

  • товсті (підвищеної щільності),
  • тонкі.


Другий підвид пов’язаний із природою матеріалу:

  • текстильні, шкіряні (натуральні матеріали);
  • латексні, вінілові, нітрилові (штучні матеріали).


У кожному різновиді своя користь. Працюючи з ґрунтом, у тому числі зволоженим, а також рослинами, що випускають сік, наприклад, прибираючи траву та бур’яни, займаючись підв’язкою огірків, помідорів, збиранням урожаю бажано взяти щільні рукавички зі штучних матеріалів. Їх плюс у водонепроникності, рідини не потраплять на руки, а отже, і відмивати їх не доведеться. Товсті рукавички з текстилю підходять для робіт, де ви не стикаєтеся з рослинами, наприклад при простому перекопуванні землі. Шкіряні рукавички, а може навіть краги підійдуть для видалення пирію, колючих бур’янів, кропиви. Утеплені варіанти текстильних рукавичок для городу незамінні при підрізуванні кущів в осінній ранній весняний період.

Тонкі рукавички для посадки насіння

Тонкі рукавички з латексу, нітрилу городники називають інформативними, тому що ви буквально відчуваєте те ж, що голими руками. З тією різницею, що земля не в’їдається в руки, тріщини та мікротравми, а також під нігті. Завжди слід пам’ятати, що ґрунт може бути небезпечним, адже травмування шкіри супроводжує городників, квітникарів постійно. У тонких рукавичках буде простіше працювати з дрібним насінням, корінням квітів при пересадці.


Рукавички для городу можна також розділити на: одноразові та багаторазові, останні можна випрати при низьких температурах. Не варто прати городні рукавички їх пвх, а ось обливні нітрилові відмінно піддаються пранню. Привчіть себе одягати рукавички завжди, розташуйте їх так, щоб вони завжди були під рукою, поруч з інструментом. Особливо важливо використовувати цей засіб захисту дітям, якщо вони допомагають на грядках, адже їхня імунна система менш адаптована, ніж доросла, до інфекцій, що потрапляють на шкіру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.