ВСЕ ДЛЯ БОРЩУ НА ОСОБИСТІЙ ГРЯДЦІ

Деякі страви мають у нас асоціацію з чимось рідним, давно знайомим, зі смаком дитинства. Такі страви майже завжди належать до національної кухні, кожна господиня має власні секрети їхнього приготування, знає, що подобається її сімейству. Серед українських страв центральне місце посідає борщ, без нього складно обійтися, до того ж рецептів його безліч.

Що росте на грядці для борщу

З приходом літнього сезону бажання скуштувати смачного ароматного борщу стає виразнішим, тому господині, які мають власні грядки, починають готуватися до сезону заздалегідь. При цьому родюча земля дозволяє зібрати кілька разів відмінний урожай овочів, що потрібні для приготування:

  • буряк,
  • моркву,
  • капусту,
  • картоплю,
  • болгарський перець,
  • помідори,
  • цибуля та часник,
  • пряні трави.

Насіння овочів для борщу

Щоб усе це було на вашому городі, потрібне насіння. Господині точно знають, як мають виглядати морква або буряк ідеальної форми та розміру, якими на смак мають бути помідори. Зварити смачний борщ без цибулі, часнику, а також кропу та петрушки – завдання не з простих, значить, їм також потрібно виділити місце на грядках.

У теплицях та на відкритому ґрунті висаджуються кущі помідорів, болгарського перцю, а щоб посадити їх якомога раніше, вберегти від спеки та шкідників, можна використовувати агротканина. Овочі для борщу встигають з різною швидкістю, тому, щоб отримати все одночасно, слід прочитати інформацію на упаковках насіння, поєднавши крайні терміни дозрівання, зрушивши початкові. Саме так можна отримати перший літній борщ із свіжих овочів уже у середині червня.


Насіння овочів потрібних для борщу господині підбирають із особливою ретельністю. Вирощені овочі повинні бути смачними, а крім цього добре збережуться. Саме збереження свіжих овочів дозволяє використовувати їх довго, хоч рано чи пізно власний запас вичерпається. Але сумувати не варто, більшість городниць знає, як створити красиві, а головне, смачні заготовки для борщу.

Найчастіше на своїх грядках вирощуються три основні культури: буряк, морква, помідор, вони використовуються у великій кількості страв, зберігаються та консервуються. Є й ті, хто вважають за краще отримувати і далі всю силу літніх вітамінів, тоді овочі збирають, готують: миють, чистять, ріжуть, а потім фасують у пластикові пакети та відправляють у морозилку.

Пряні трави для борщу на підвіконні

Навіть ті, хто зовсім не має місця за межами квартири, можуть дозволити собі додати до борщу те, що вирощене прямо на підвіконні, наприклад, петрушку та кріп. Залишається лише вибрати насіння, визначитися з тим, де і як його посадити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.