КОРИСНЕ ПРИДБАННЯ: БЕТОНОМІШАЛКА

Залити фундамент, під’їзні доріжки та й просто приготувати цементну суміш можна різними способами, у тому числі і вручну. Звичайно, якщо цей процес разовий, так буде вигідніше і простіше, але частіше саме такі процеси проводяться тривалий проміжок часу, тому для отримання різних сумішей купують бетономішалку.

Пора шукати бетонозмішувач

Цей апарат досить простий за своєю конструкцією, але при виборі варто враховувати різні нюанси. Починати вибір бетономішалки слід з оцінки, причому детальної, обсягів споживаного продукту, можливості транспортування обладнання та готової суміші. Більшість оглядів рекомендує віддати перевагу бетономішалці трохи меншого розміру, ніж ви задумали спочатку, це стосується тих, хто ніколи не мав подібного обладнання. Справа в тому, що приготовлена ​​суміш має час схоплювання, її необхідно використовувати в крайній термін. Краще замішати свіжий розчин кілька разів.

Види бетономішалок

Серед бетономішалок виділяють два різновиди:

  • гравітаційні,
  • примусові.


Крім того, поділяють їх на:

  • стаціонарні,
  • забезпечені колесами.


Перші повинні мати посилену раму, адже на неї припадає більша частина навантаження. Бетонозмішувач з колесами дозволяє перевозити її по ділянці, але вибираючи звернути увагу на те, як суміш подаватиметься. Найчастіше подають її в будівельну тачку за рахунок перекидання барабана з розчином. Якщо він знаходиться низько, подавати розчин буде складніше.

Об’єм барабана та вінець бетономішалки

Об’єм барабана та вінець бетономішалки сухих будівельних сумішей, які зазвичай замішують будівельним міксером. Слід сказати, що об’єм готової суміші становить близько 60% від літражу груші, тому його просто обчислити, знаючи цей параметр.


Бетонозмішувач забезпечується двигуном, що подає момент на кільце з зубцями – вінець, матеріалом для його виробництва може виступати:

  • чавун,
  • сталь,
  • пластик.


Матеріали вказані з урахуванням зниження рівня шуму, виробленого бетонозмішувачем у процесі роботи. Цей фактор важливий для тих, хто здійснює ремонт у квартирі, а також на об’єктах у житлових районах населених пунктів. Чавунний вінець бетономішалки шумить сильніше, але він вважається найпопулярнішим, він вимагає акуратного поводження. Сталь коштує дорожче, але вона показала себе надійнішою, хоча існують складнощі із придбанням таких приладів. Пластик зустрічається все частіше, зазвичай вінець такого типу не ремонтують, а замінюють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.