ЗАСТОСУВАННЯ ВІТРОЗАХИСНИХ МАТЕРІАЛІВ

Застосування деяких матеріалів прийшло разом із тими технологіями будівництва, що освоюються в останні кілька десятиліть. Хоча в цілому вони апробовані, залишається ще багато моментів, у тому числі щодо різноманітних додаткових плівкових та інших захисних матерій. Одним із них вважають вітрозахисні мембрани або просто вітрозахист.

Навіщо потрібний вітрозахист

Чим зумовлено використання вітрозахисних матеріалів? Насамперед, більшість оглядів пов’язує захисні плівки та матерії з теплоізоляційними матеріалами. Справа в тому, що теплоізоляція здебільшого складається з речовин, усередині яких за рахунок пір, проміжків між волокнами утримується повітря. Саме тому теплоізоляцію не можна укладати стискаючи, слід уникати потрапляння всередину рідин. Теплоізоляцію, таку як мінеральна або кам’яна вата, пінопласти правильніше називати утримує тепло(холод), а не генерує його, її необхідно захистити від повітряних потоків. Тепловий баланс швидко порушується, якщо через утеплення починає проходити інтенсивний потік повітря. Тобто виникають втрати втрати.

Види захисних будівельних мембран

Вітрозахист служить простим, ефективним бар’єром, який перешкоджає цьому повітрі. Створюється вона із нетканих матеріалів, які спеціальним чином пресуються. Вітрові навантаження лише половина того, за що відповідає даний тонкий матеріал. Вітрозахистом не можуть стати прості плівки пвх, справа в тому, що вони не пропускають крізь себе пару. Залежно від того, де саме укладається тканина, вона може бути:

  • паропроникною,
  • пароізолюючою.


Правильніше сказати, що вітрозахист паропроникний, до того ж, вимагає відповідного укладання. Виходить, що хоч вона й захищає від вітру з будь-якого боку, проте пара випускає лише в одну сторону. Таким чином, пара не затримується в утеплювачі, всередині якого може статися конденсація, що веде до намокання.

Вітрозахист з паропроникністю – захист внутрішніх конструкцій будівлі, що знаходяться між нею та внутрішнім оздобленням. Найчастіше вітрозахисні матеріали потрібні для каркасного домобудівництва, входять вони і в матеріали для вентфасадів. Також слід пам’ятати, всередині самого будинку під оздоблення укладається пароізоляція. Вона, у свою чергу, усуває можливість виходу пари з приміщення у внутрішні шари каркаса будівлі, при цьому будівля має бути забезпечена системою видалення відпрацьованого повітря – вентиляцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.