ОЗНАКИ ЗНОСОСТІЙКОГО КОВРОЛІНУ

Покриття для підлоги в офісному приміщенні, будівлі готелю, житловому приміщенні повинно відповідати такій вимогі як зносостійкість. При цьому розуміють під цим словом різні речі фахівці, виробники і прості покупці. Розбиратися в цьому питанні все ж таки слід останнім, щоб точно розуміти, що куплено. Одним з популярних покриттів вважається ковролін, адже він має певні переваги.

Чим приваблює ковролін

Ковролін став альтернативним лінолеуму, який здебільшого в офісах виглядає дешево. Настил лінолеум хоч і простий, все ж таки ускладнюється за рахунок більш пластичного матеріалу. Ковролін маючи геометрію, яка зафіксована за допомогою підкладки, простіше укладання. Серед переваг ковроліну називають:


Саме останній пункт для великих приміщень та офісів – важливий аспект на користь вибору. Через великий обсяг приміщень, звук відбивається від стін, ковролін відмінно поглинає звуки. Для будинку його також вибирають з цієї причини, а ще, тому що легко можна вибрати м’який та пухнастий. Ковролін викликає пряму асоціацію з килимами.

Етапи виготовлення ковроліну та його зносостійкість

Але як вибрати зносостійкий ковролін і не переплатити за нього? Виготовлення покриття відбувається поетапно, серед них виділяють:

  • виготовлення основи,
  • нанесення першої підкладки,
  • нанесення другої підкладки.


Саме підкладка та тип формування основного полотна позначаються на зносостійкості ковроліну. Слід сказати, що етап може бути один – перший, такий виріб назвати зносостійким не можна. Тому, вибираючи ковролін, почніть оцінку з його товщини, вона має бути понад п’ять міліметрів. Матеріал не повинен бути надмірно м’яким, жорсткість також говорить про те, що для підкладки використовувалися фіксатори, які зазвичай служать недовго. Серед них найбільш популярним є латекс. Для офісу бажано вибрати ковролін з товстою гумовою підкладкою, для дому, швидше за все оцінюючи побутові варіанти, ви віддасте перевагу повстяній. У цьому випадку головне, куди саме настилатиметься покриття. Деякі підкладки видають неприємний запах, який можна відчути лише проживаючи в приміщенні.

Тип виробництва основи ковроліну

Серед таких підлогових покриттів на кшталт формування основного полотна розрізняють:

  • ткані,
  • тафтингові,
  • голкопробивні,
  • флоковані.


На вигляд відразу розрізнити можна лише останнє, решта зовні значно складніша, їх необхідно потримати в руках. Вибираючи, віддайте перевагу щільним, низьким петлям або ворсу, який матиме високу щільність, таку, що при проведенні пальцями ви не побачите основи. Вважається, що будь-який ковролін слугує приблизно п’ять років, після чого втрачає свій зовнішній вигляд. Якщо підійти до вибору детальніше, можна збільшити цей термін вдвічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.