ПРОСТА ДУШОВА КАБІНА ТА ЇЇ ОСНАЩЕННЯ

Розмір ванної кімнати буває, дозволяє багато чого, а іноді майже нічого. Оптимальне рішення простору останнім часом змінилося, в обов’язковий мінімум почали входити місця для зберігання. Вибір все частіше став падати на душу замість повноцінної ванни. При цьому великі за площею кімнати дозволяють встановити і те, й інше.
Якщо душ – необхідний компонент Вашого комфорту, залишається вирішити, яким він буде. Для збереження візуальної чистоти простору багато хто вибирає душові кабіни. Принциповою їхньою відмінністю від душових боксів є відсутність замкнутого простору, зазвичай у них немає даху.

ДУШОВА КАБІНКА ТА ЇЇ КОМПЛЕКТАЦІЯ

Насправді душова кабіна виявляється дешевшою через використання внутрішньої обробки приміщення як задню стіну. Цей цікавий хід вимагає відповідного підходу до укладання плитки, гідроізоляції під нею. Складовими частинами цього сантехнічного виробу вважаються:

  • бічні розсувні або розстібні стінки,
  • піддон із сифоном або система трапу.

Покупці майже завжди дивуються низькою вартістю кабінки, що здебільшого вказує на її роздільну комплектацію. Виробник залишає рекомендації для швидкого формування повноцінного виробу. Обов’язково переконайтеся, що придбано всі компоненти, перш ніж почати монтаж. Душові кабінки в такому разі не містять змішувачів, душових лійок, різноманітних насадок, зате покупець може підібрати їх за власним смаком, тип підведення труб, бюджет.


До вибору комплектації душової кабінки можна віднести вибір на користь базового матеріалу:

  1. скла,
  2. пластика.

З них виробляють стінки та дверцята, причому скло, майже завжди, коштує дорожче, а пластик – дешевше. Скляні поверхні виглядають красиво, пропускають світло, але пластик важить набагато менше.

ЯКІ ДВЕРЦЯ У ДУШОВОЇ КАБІНКИ КРАЩЕ

Установка душу дозволяє обіграти простір якнайкраще. Комусь підходить кутовий, іншим монтаж у прямокутну нішу, треті віддають перевагу огляду з трьох або навіть чотирьох сторін. У будь-якому випадку потрібно зрозуміти, який спосіб розсунення дверей для кабіни душа найкращий. Виділимо кілька варіацій:

  • напівкруглі, що розсуваються в сторони;
  • напівкруглі розстібні;
  • розсувні, що сходяться під прямим кутом;
  • відчинені двері.

Розсувні двері обрані для економії простору, вони ковзають вздовж стін душу. Якщо місця вистачає, то перевага падає на двері. Останнє пов’язане з легкістю відчинення, розсувні двері як би притягуються один до одного, іноді це тяжко важко подолати дітям, людям похилого віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.