РАПОРТ: СЕКРЕТИ ВДАЛОГО НАКЛЕЮВАННЯ ШПАЛЕР

Коли варто подумати про те, наскільки комфортно, а також ощадливо, будуть поклеєні шпалери? Можливо, саме в той час, коли почнете їх вибирати. Справжні витрати на матеріали часто приховані від нас через те, що не враховуються важливі нюанси. Наприклад, складні схеми укладання плитки чи ламінату, а якщо справа стосується шпалер – це рапорт. В цілому, дотримання технології поклейки дозволяє отримати відмінний результат, головне дотримуватися інструкції, яка найчастіше міститься прямо на інструкції до рулону.

Піктограми – інформація про шпалери

Піктограми розповідають усе, що потрібно знати про вибрані шпалери. Саме вони й підкажуть – чи вдасться заощадити їх клеї. Рапорт – довжина одного повторення малюнка. Важливо розуміти, що у різних видів ця довжина буде різнитися, у різних колекціях він коливається від кількох сантиметрів до метра. Крім цього, існують колекції, в яких рапорту немає. Їх легко розрізнити: малюнок тягнеться від початку до кінця полотна, наприклад, полоска. До такого ж виду можна досить часто віднести однотонні шпалери з фактурою. Зверніть увагу, що шпалери під фарбування також можуть мати зміщення рапорту.

Що таке рапорт шпалер

Значки в описі шпалер можуть означати, що:

  • зміщення не потрібно,
  • зміщення немає, але малюнки необхідно поставити рівно один навпроти одного,
  • необхідно виконати зміщення,
  • усунення виконується з використанням формули,
  • кожне наступне полотно слід перевернути на 180 градусів.


Часто покупці лякаються, побачивши ці позначення, іноді просто ігнорують їх, щоб заощадити. Саме з цієї причини, вибираючи красиві, модні шпалери, одразу погляньте на піктограми. Якщо є сумніви, можна знайти розшифрування.


Вибираючи шпалери на кшталт стикування можна не обмежувати себе, особливо, якщо ви самі маєте досвід поклейки або ж запросите професійного майстра. Є ще один нюанс, який має вплинути на кінцевий вибір – це якість вирівнювання стін. Прямі стіни, а також кути дозволять наклеїти будь-які шпалери без проблем. Якщо у вашому приміщенні стіни мають помітні нерівності, намагайтеся врахувати це у момент оцінки колекцій шпалер.


Найчастіше можна побачити таблиці, в яких зазначено кількість рулонів при конкретній висоті стель та периметрі, проте там не враховують складні варіації припасування шпалер. Найбільш економічний спосіб припасування складних зміщень рапорту – точний розрахунок і розмітка, робить припасування в момент приклеювання досить складно і дорого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.