СТІЛ: ТРЕНД ПРОСТИХ ФОРМ

Вибір центрального об’єкта в інтер’єрі може поставити в глухий кут, для когось це акцентний декор, а комусь до душі певний предмет меблів. Таким предметом цілком може стати диван, а може навіть стіл. Здавалося б, простий предмет, він цілком може виявитися неймовірно привабливим для ока. Фокус на цей вид меблів змістився зовсім недавно, стіл перетворився на об’єкт, який знову став центральною частиною інтер’єру.

Зовнішній вигляд сучасного столу

Варто зазначити, що таке відбувається далеко не в перші, проте частіше в інтер’єрах стіл використовувався як підтримуючий фоновий предмет. Це легко було зрозуміти, розглядаючи деталі оздоблення інших меблів, вона явно перегукувалася з оздобленням столу. Сучасний інтер’єр передбачає прості форми, вони в більшості випадків навіть трохи грубуваті. Стіл, який легко назвати модним, підкоряється тренду простих форм.

Стіл простої форми

Прості форми – це правильні геометричні фігури, які мають у перерізі коло, квадрат чи прямокутник, трикутник. Столи, крім того, перестали мати чітке призначення. Один і той же може служити:

  • обіднім,
  • письмовим,
  • комп’ютерним.


Хоча столи зі складною формою підстілля все ще мають вагу, до того ж класичні столи з декоративним оздобленням, складною формою ніжок, наприклад, у французькому стилі, мають своїх шанувальників, простота бере гору. Підстілком такого столу, що знаходиться в тренді, є прості ніжки прямокутного або квадратного перерізу. Відмінною рисою є і те, що ніжки столу мають досить великий діаметр, загалом до одного квадратного дециметра. Вони виглядають потужно, як і сам предмет меблів. Щоб урівноважити таке підстілля використовують товсту прямокутну стільницю. Важливо відсутність округлень у стільниць прямокутної форми, за наявності квадратних ніжок. Якщо ніжки мають форму зрізаного витягнутого конуса, стільниця, найчастіше, кругла або овальна.

Стіл для лофта, для скандинавського стилю

Як основні матеріали для такого тренду виступають деревина та метал. Їхня обробка злегка грубувата, для захисту деревини стільниці використовують матові, майже непомітні лаки. У деяких випадках стільницю фарбують білою чи сірою фарбою. Даний дизайн столу чудово доповнить скандинавський стиль, а також мінімалізм. Якщо ніжки столу виконують зі сталі, стільниця може складатися з клеєного бруса. Поєднання дерева та металу більше підходить для стилю лофт. При виборі такого столу з простими формами важливо правильно оцінити розміри предметів меблів та простору загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.