КЛАСИЧНИЙ БОРДЮР ДЛЯ ПЛИТКИ

Показувати особливості приміщення можна за допомогою декоративних деталей, меблів, аксесуарів. Створити для цього фон – справа особистого смаку. Для одних важлива відповідність модним тенденціям, інші шукають рішення для ванної кімнати в улюбленій колірній гамі, а хтось віддає перевагу класиці. Безумовно, під класичним інтер’єром у ванній можна розуміти різні речі. Але, побачивши певні види плитки, декоративних елементів та відповідну колірну гаму, можна одразу сказати – це класика.

Колірна гама класичного інтер’єру ванної кімнати

Колірна гама класичної плиткової обробки у ванній кімнаті дуже нейтральна, приємна для ока. Здебільшого застосовують відтінки білого та бежевого, при цьому досить часто сам білий відтінок швидше за доповнення, окантування, ніж основний тон. Плитка підбирається з урахуванням завдань, на цей час перевага надається матовій керамічній плитці, що нагадує необроблений натуральний мармур, а також глянцевим плиткам типу цеглинки пастельних тонів. Плитка, точніше її формат, а також тип укладання підбирається, виходячи із загального стилю приміщення.

Бордюр та інші класичні елементи

Щоб внести певну різноманітність керамічну плитку доповнюють бордюрами, панно, іншими декоративними елементами. Саме бордюр підкреслює класичний напрямок у стилі. Цей декор підбирають в єдиному тоні з плиткою, рідше світліший. Такий підхід до кольорової гами декоративних елементів дозволяє переключити увагу з обробки стін та підлоги, на меблі та сантехніку. Якщо колір бордюру нейтральний і майже не виділяє його, то це компенсується в класичному дизайні обробки фактурою.


Фактурний орнамент бордюрів для плитки – один із основних компонентів стилізації. Виділяє такий бордюр загальна товщина плитки, за рахунок опуклого фактурного малюнка вона може варіюватися від десяти до двадцяти міліметрів. Для класичного інтер’єру характерні бордюри із зображенням ліпнини. Тематикою для кахельних бордюрів є теми:

  • флори,
  • фауни.


Різноманітні орнаменти, які легко впізнаються, також добре поєднуються з класичною плиткою. Характерно виділення орнаментів певних проміжків історії, наприклад, застосовують один із найвідоміших грецьких – меандр. Досить рідко бордюр та плитка у класичному стилі утворюють контраст. Тому орнаменти на бордюрі формують не кольором, а фактурою. На відміну від багатьох інших стилів, що застосовуються в дизайні ванних та туалетів, цей дозволяє застосування бордюрів та панно у великих обсягах. Найчастіше тумби під раковину, рами для дзеркал також роблять із бордюру для плитки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.