ВСІ ОВОЧІ ДЛЯ СМАЧНОГО ЛЕЧО

Тематика літніх заготовок невичерпна, до того ж вельми актуальна саме зараз, коли на городах і теплицях все зріє з неймовірною швидкістю. Для тих, хто цінує свіжий продукт, чудово підійдуть заморозки овочів, фруктів, а є й ті, що люблять у зимовий вечір відкрити баночку якоїсь смачності під картоплю або інший гарнір. Однією з улюблених заготовок більшість вважається лечо.

Домашні рецепти з грядки: лечо

Цей простий і водночас смачний продукт готується досить просто, до того ж не потребує якихось ексклюзивних продуктів. Звичайно, кожна господиня адаптує рецепт під свої смаки, відповідно до сімейних традицій та уподобань рідних. Класичне лечо складається всього з двох продуктів:

  • болгарських перців,
  • соку помідор.

Що ще кладуть у лечо

Для густіших застосовують:

  • морква,
  • помідори шматочками, пастою,
  • цибуля,
  • часник,
  • баклажани, кабачки.

Що посіяти на грядках наприкінці липня

Щоб об’єднати всі додають різні спеції. Звичайно, найсмачніше лечо отримують із продуктів із власних грядок. Хоча багато хто вважає, що сезон вже закінчився, але насправді, якщо у вас порожня невелика ділянка землі на городі, все перераховане вище займе від сили два-три квадратні метри.


Хочете отримати невелику кількість домашнього лечо до середини вересня, подбайте про це прямо зараз. Овочі, такі як помідори, болгарський перець, моркву можна вибрати зі скоростиглих сортів. Постарайтеся ретельніше підготувати землю, так як навесні температури в цілому нижче, а земля має достатньо вологи, насіння проростати простіше. Плюсом висадження рослин зараз можна назвати те, що немає потреби вирощувати розсаду тривалий час. Особливість же в тому, що необхідно ретельніше стежити за чистотою, здоров’ям рослин. Бажаєте, щоб молоді кущі томатів, болгарського перцю були захищені, приховані від спекотного сонячного проміння, візьміть біле агрополотно. Даний матеріал дозволяє організувати теплицю, що провітрюється, залежно від вибору параметрів геотекстилю вона прослужить до кінця жовтня.


Цікаво, що для України літні посадки досить звичні, багато хто знає, що сіяти в цей час. Якщо ви все ж таки сумніваєтеся, оціните приблизно час дозрівання посіяного навесні насіння. Під час літніх посадок важливіше проводити контроль зволоженості ґрунту, особливо, якщо стоїть спекотна погода. Часто буває так, що для приготування улюблених заготовок не вистачає однієї чи двох культур. Тому варто вже зараз оцінити власні запаси та поповнити їх, якщо ви хочете зробити смачне домашнє лечо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.