ВИБИРАЄМО ЛАК ДЛЯ САУНИ

Лазня – одне із задоволень, яке мають у власних будинках і навіть квартирах багато хто в Україні. Традиція, що прийшла сюди із Фінляндії, зміцнилася тут і прижилася. Невелике приміщення дозволяє розслабитися, зігрітися, багато хто використовують її як профілактику простудних захворювань. Крім того, що вона вимагає зовсім небагато місця, вона може стати чудовим доповненням, родзинкою всього домашнього облаштування. Багато хто вважає за краще мати особисту сауну вдома, адже це гігієнічно.

Сауна та застосування лаку

При цьому, сауна, як ніякий інший об’єкт у будинку вимагає догляду, підтримки стану деревини всередині. Дерево тут піддається двом основним впливам:

  • температурному,
  • дії вологи.


Нехай воно не таке велике як у лазні, але все-таки в невеликому замкнутому просторі є. Для деревини обидва фактори згубні, вона починається:

  • змінювати свою геометрію,
  • вбирати забруднення,
  • вицвітати.

Сучасний лак для саун

Звичайно, зовнішній вигляд, а значить, і загальне враження псується, до приміщення вже не хочеться заходити так часто. Щоб підтримувати зовнішній вигляд дерева, яким обшита вся сауна, використовують лак та олії.
Лак – один з найбільш універсальних матеріалів для деревини, крім того, він доступний. Цілком можна вибрати недорогий або, навпаки, дорогий лак, що має багаторівневу сертифікацію. Плюс сучасних лаків для саун:

  • майже повна відсутність глянсової плівки,
  • мінімальна зміна кольору з часом.

Колірні тренди у фарбуванні лаком саун

Звичайно, все-таки можна використовувати лаки, що застосовувалися раніше, але кожен хоче, щоб це унікальне приміщення – сауна була модною. Сучасний дизайн саун став суворішим у плані елементів, більшу вільність можна виявити у виборі кольору. Звичайно, класичний жовтувато-коричневий колір дерева завжди в моді, причому останнім часом у тренді сауни в сірих, графітових тонах. Якщо ви хочете зробити приміщення більш просторим візуально, вибирайте лак для саун з матуючим, білим відтінком. Усе це досягається з допомогою лакового покриття. Здебільшого воно матове та напівпрозоре.


Щоб нанести свіжий лак, підготуйте сауну: очистіть дерев’яні деталі від старого покриття. Це можна зробити шкіркою або шліфувальною машиною. Обов’язково обробіть поверхні складами, що знежирюють, після чого покрийте лаком. Після нанесення важливо почекати повний період висихання, він становить не менше п’яти днів, після чого робиться перша протопка без використання приміщення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.