ВИБІР ЗМІШУВАЧА ПО ТИПУ ЗЛИВУ

Функції сантехніки незмінні, але те, як підходили до них у різні епохи значно різниться. Технології уможливили змішування води в потрібних пропорціях одним рухом руки, це дозволяє зробити сучасний змішувач. Такий вид кранів поступово набув широкого поширення, з’явилася маса різновидів, що покривають більшу частину потреб, побажань покупців. До останніх відносять бажання мати певний дизайн, функціонал, а також зручність, що певною мірою пов’язано з конструкційними особливостями змішувача..

Вилив, як особливість змішувача

Конструкція змішувача здебільшого не відрізняється для звичайного користувача двовентильного крана. Візуальна відмінність – наявність важеля, а чи не вентилів. До загальних рис відносять носик крана, який має назву вилив, також можна зустріти інше – гусак. Ця функціональна частина становлять значну частину від усього корпусу, з нею пов’язані деякі нюанси підбору цієї сантехніки.

Типи виливів змішувачів

Усі виливи мають певний поділ, він відображає їх функціональні особливості. Так є поділ за висотою на:

  • високі,
  • середні,
  • низькі.


До високих відносять змішувачі з відстанню від точки початку падіння води до рівня установки на раковину не менше 200 міліметрів. Такий варіант вважається оптимальним для глибоких кухонних мийок. Потужний струмінь води, додатково набираючи швидкість при падінні, розбивається на дно, після чого бризки летять вгору. Середня висота дозволяє зручно розташовувати високу місткість і посуд під струменем за будь-якої глибини миття. Якщо вилив має висоту вщент рівну менш ніж 100 мм, він вважається низьким. Дані види компактні, добре функціонують з кухонними мийками будь-яких розмірів, тому що розбризкування води практично не відбувається. Однак іноді встановити під них якусь глибоку посудину проблематично, наприклад, відро або високу вазу.


Ділять виливи змішувачів і за іншим принципом. Виділяючи для себе цікаві по дизайну, вартості моделі, звертайте увагу не тільки на якість металу, його тип, але й на те, чи модель має поворотний вилив. Таким чином, змішувачі ділять на забезпечені:

  • поворотним зливом,
  • без нього.


Здавалося б, невелика, досить непомітна функція, але вкрай корисна. У разі миття з двома раковинами з’являється необхідність повертати вилив для більшої функціональності. Такий змішувач стане чудовим варіантом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.