НАВІЩО ПОТРІБНІ ГРУНТОВКИ ГЛИБОКОГО ПРОНИКНЕННЯ

Особливий шар спеціальної речовини – ґрунтовки, наноситься на різноманітні підстави, для отримання різних ефектів. Спочатку, грунтувальна суміш, яка зараз отримала назву універсальної, призначалася для зниження поглинання води, що сприяє утриманню рівномірного розподілу її, в нанесеному наступним шаром, матеріалі.

Типи ґрунтовок

Як уже було сказано, грунтовки умовно поділяють на три типи:

  • бетонконтакт,
  • глибокого проникнення,
  • універсальні.


Кожна має назву – ґрунтовка, але, за великим рахунком, не може замінити одна одну через фізичні властивості. З цього випливає, що замінити один матеріал іншим не можна. Іноді покупців цікавить, навіщо потрібна ґрунтовка глибокого проникнення, де її найправильніше застосовувати. Варто зазначити, що цей вид рідин для прогрунтування важливо використовувати лише тоді, коли це обґрунтовано.

Грунтовка глибокого проникнення

Працює вона так: активна речовина, яким, переважно, виступає латекс, проникає в мікротріщини, пори існуючого покриття. Таке покриття зазвичай описують, як має недостатню міцність. Найчастіше це стара штукатурка, найчастіше на вапняній основі, яку з якихось причин немає можливості видалити. Рідина проникає у зовнішні шари, висихаючи, склеює штукатурку. Таким чином, грунтовка глибокого проникнення виступає як укріплювач, при цьому вона не утворює на поверхні плівку, не знижує можливість поверхні вбирати вологу.


Вважається, що для даного продукту є чітко виділена сфера застосування, про що не варто забувати. Відмінність даної ґрунтовки також у тому, скільки сухої речовини вона містить, тобто іноді відрізнити рідину, виходить шляхом порівняльного зважування. У більшості випадків якісний продукт коштує дорожче, деякі виробники рекомендують вибирати концентрати. Грунти глибокого проникнення та бетонконтакт діють по-різному, що вкрай важливо враховувати, не намагаючись замінювати один одного.


Застосування ґрунтовок даного типу відбувається так само як і інших. Вибирається поверхня, при цьому вона не повинна відшаровуватись, відходити від попереднього шару. Вона знепилюється, після чого валиком, пензлем або фарбопультом наноситься грунтувальна рідина. Виробник вказує точний час, який вона має сохнути. Після висихання на поверхні не повинно залишатись блиску. Після чого можна переходити до фінішної шпаклівки, фарбування, наклейки шпалер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.