ЗАТИРКА ДЛЯ ШВІВ: ПРОСТЕ КОЛЬОРОВЕ РІШЕННЯ

Рішення про колірну схему інтер’єру залежать від переваг власників приміщення, їх бажання отримати те, що відповідає їхнім уявленням про красу. Серед різних видів обробки за зразок приймають то одне, то інше колірне рішення. Так відбувається з затирання для швів, якою вона повинна бути – рішення, яке приймається під впливом модних течій, що стосуються змін стилю для ванної кімнати, туалету.

Затирання для швів та колірні рішення

Затирання для швів – будівельна суміш, яка сама по собі буває двох основних кольорів:


Колірна гама, а також інші компоненти, такі як чіпси, блискітки для епоксидної затирки, – додаються пізніше. Рішення про колірну гамму швів хвилює тих, хто ремонтує або ось-ось приступить до цього процесу. Існує кілька варіантів, які можна назвати креативними, інші класичними.

Принцип вибору кольору затірки для швів

Якщо чіткого розуміючи, яким кольором ви бажаєте бачити шов між плитками немає, вирішіть собі два питання. Який буде колір затірки:

  • на підлозі;
  • на стінах.


Такий поділ дозволяє багатьом господаркам дійти висновку, що хоча стіни і привертають більше уваги, але біла затирка на підлозі завдасть значно більше клопоту. Не боїтеся витратити більше часу на прибирання – білий колір затірки визнаний класичним. Він може застосовуватися з будь-якою плиткою, що стане відмінним варіантом для нерішучих, а також інтер’єру, що прагнуть до уніфікації. Звичайно, для креативного рішення хочеться вибрати щось незвичайніше. При цьому майже завжди працює контраст: біла глянсова плитка – яскраві кольори затирання. До речі, якщо зробити навпаки, то найкраще вибрати затірку білу.


Класичним рішенням вважається підбір затирання під колір кахлю. Це рішення досить просте в реалізації, до того ж безпечне. Звичайно, у цьому випадку поверхня сильно зливається воєдино, грані плиток майже не помітні. Дане рішення із затиркою в тон підходить для пастельних тонів, а також бежевого та світло-сірого.

Новий метод підбору кольору затірки для кахлю

Що робити, якщо хочеться покласти в одному приміщенні керамічну плитку двох або навіть трьох видів, як поєднати їх затіркою, не отримавши при цьому несмачну суміш? Оздоблювальні матеріали пропонують новий спосіб. Якщо раніше колір вибиратиметься тон-в-тон, тобто:

  • для темної – темне затирання,
  • для світлої – світла.


То тепер є дещо інше, детальніше рішення. Стиковані один до одного види кахлю оцінюються на предмет основного кольору, це важливо, якщо малюнок на плитці строкатий, наприклад східний візерунок. Шви сусідньої плитки затирають сумішшю цього кольору і, навпаки, для плитки, що примикає. Так відбувається гармонійне перемішування. Звичайно, такий реверс ідеально підійде тим, що вибрав кахель двох різновидів, при цьому один із них білий або дуже світлий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.