КАБАЧКИ НА ГРЯДЦІ І НА СТОЛІ

Кажуть: що росте на вашій грядці – то й прикрасить ваш стіл. Здебільшого так і є, тому кожен прагне виростити щось на своєму городі, що буде поживним, смачним і дозволить приготувати безліч різноманітних страв. Одним із таких чудових продуктів вважається кабачок.

Кабачок: смачний овоч на грядці

Цей досить великий довгастий плід має свіжий смак, а його пориста, волокниста текстура відмінно вбирає аромати і смаки більш яскравих продуктів: спецій, м’яса. Кабачки на грядках – одна з найпопулярніших городніх культур в Україні. Причина такого кохання проста – легкий догляд та велика врожайність. Ще один безперечний плюс: свіжий кабачок радуватиме з травня по вересень, а іноді й довше. В осінні та зимові місяці цілком можна насолодитися найрізноманітнішими домашніми заготовками на його основі.

Різновиди кабачків

Слід сказати, що форма та зовнішній вигляд кабачка сильно залежить від його сорту, підвиду. Виділяють два основні підвиди:

  • кабачок,
  • цукіні.

Останній відрізняють по щільнішій шкірці насиченого зеленого кольору, м’якоть щільна, гладка. Цукіні слід вирощувати понад 15 см у довжину, тому м’якоть залишиться ніжною. Застосовують їх найчастіше для салатів та обсмажування.


За формою плода кабачки розрізняють на:

  • довгасті,
  • округлі.

Вибираючи насіння, звертайте увагу на те, який розмір кабачка є кращим для зняття з грядки. Увага до таких деталей дозволяє зберігати продукт значно довше. Як і будь-які подібні плоди, плід кабачка слід розміщувати на сухому ґрунті, полив здійснювати під корінь. Тоді плоди залишаться цілими, сторона, що стикається із землею, не підгниватиме. Для того, щоб рослина більше плодоносила, стежте за кількістю великого листя, їх можна видаляти, знімаючи за допомогою секатора. Рослина любить відкриті простори, сонячні, без сильного вітру.

Що готують із кабачків

Кабачок – дивовижний овоч. Будь-яка господиня згадає два-три рецепти з кабачків. Звичайно, найбільш популярні страви, приготовані зі свіжих кабачків, ті, що готувалися в духовці, на грилі. Цей продукт є незамінним для літнього рагу, фарширування. Він є доповненням до м’ясних страв. Так як у продукту досить довгий сезон, то кожен встигне зробити запаси на зиму. Деякі примудряються створити з кабачків і основну страву, гарнір, і навіть десерт. Для одних немає нічого смачнішого за кабачкову ікру, інші воліють компоти та екзотичне варення з кабачків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.