LED СВІТИЛЬНИКИ ТА ЇХНІ ЗОВНІШНІ АТРИБУТИ

Огляди світильників, типу спот, що майже завжди зводяться до опису їх фізичних характеристик, що зрозуміло, адже саме вони описують якість світіння приладів. При цьому вибір конкретного освітлювального приладу відбуватиметься за двома параметрами:

  • характеристики свічення,
  • зовнішній вигляд.

Характеристики зовнішнього вигляду світильників спот

Весь нинішній підхід до освітлення будується на візуальному відчутті, у тому, як впишеться прилад у загальну обстановку. Вбудовані світильники, що функціонували з лампою розжарювання, а далі її замінниками, стали ставитися взнаки led спотами. Вони в свою чергу споживають значно менше електроенергії, таким чином цілком можна застосувати на місці одного старого світильника два нових, при цьому отримавши економію. Споти бувають різних розмірів, що дозволяє розміщувати їх буквально скрізь.

Плюси вбудованих світлодіодних світильників

Вони успішно замінюють собою люстри, загальне офісне освітлення, підсвічування. Цікаво, що відбувається така заміна досить легко, led світильники мають самі лінійні розміри – довжину-ширину, діаметр, що й попередні. Якщо ремонт приміщення проводиться цілком, то за рахунок застосування світильників на світлодіодах можна значно скоротити проміжок між гіпсокартонною стіною, стелею. Справа в тому, що світильники led мають дуже малу висоту, щодо попередніх.


Візуально може здатися, що такі освітлювальні прилади для підсвічування та освітлення на світлодіодах виглядають дуже схожими. Але при детальному розгляді серед них насамперед виділяють:

  • накладні,
  • вбудовані.

Вид та колір світильника led

Далі, увагу привертає форма споту, вона варіюється від прямокутної до круглої, найрідкісніші – трикутні світильники led. Візуальний ефект створюється з форми, розмірів та оформлення розсіювача світла. Центральне скло, крізь яке проходить світло, найчастіше оформлене окантовкою. Вона, у свою чергу, може бути:

  • широкою – від 1 см і більше;
  • вузькою – менше 1 см.


Обрамляюча частина світильника led зустрічається в основному трьох кольорів:

  • біла,
  • сірий металік,
  • чорний.


Такі кольори добре вписуються в інтер’єрні рішення, при цьому враховується те, що споти найчастіше встановлюються в стелі: навісні та натяжні. Останні здебільшого мають білий, а також світлий пастельний відтінок. За допомогою цих двох кольорів можна вписати прилад освітлення в будь-який інтер’єр від класичного до хай-тек. Варто пам’ятати, що якісно зібрані світлодіодні світильники майже не нагріваються, що дозволяє фарбувати корпус, якщо це необхідно за задумом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.