АГРОВОЛОКНО І ЗБІР ВРОЖАЮ

Тонке, міцне покриття з унікальними якостями припало до душі садівникам та городникам, а також тим, хто займається розведенням квітів, ландшафтний дизайн. Неткане полотнище має особливі якості:

  • пропускає повітря, води,
  • але утримує тепло.

Агроволокно та його застосування в осінній період

Саме ці властивості зробили агрополотно настільки популярним. Можливо, ви бачили і не раз, як його застосовують у весняні місяці, коли є можливість заморозків, похолодання, граду або сильного дощу. Залежно від типу настилу, агротканина здатна працювати як покривний матеріал-ізолятор, а також парник. Унікальним здається те, що її застосування восени також є раціональним. Принципової різниці у весняному та осінньому сезоні немає, справа лише в тому, що ближче до спеки товщина агроволокна на грядках знижується, восени – навпаки.

Де застосовують агротканину восени

В осінній період цей продукт не втрачає своєї актуальності. Агроволокно пригнічує зростання бур’янів, знижуючи надходження ультрафіолету при щільному приземленому укриві. Цим користуються ті садівники, що хочуть уберегти зону під деревами від бур’янів, у яких у сезонного гниття селяться різні паразити, інфекції. Агроволокно настилають навколо:

  • плодових дерев,
  • чагарників,
  • ягідних рослин.


В Україні найбільш поширене застосування агротканини для полуниці, винограду, малини. Все більше використовують його і для збирання врожаю, при чистовому настилі тканина не дозволяє фруктам контактувати із землею, а отже процес гниття відкладається на деякий час. Ландшафтні дизайнери вкривають землю цим матеріалом для того, щоб потім насипати поверх мульчу або гравій. Агротканина пропустити воду, а значить, вода не застоюватиметься, як це часом трапляється в момент застосування поліетиленової плівки. Ризик утворення грибка, плісняви ​​під полотном мінімальний.


Деякі, обрамляючи чагарники агротканиною, закривають міжполосся, це найпростіший і недорогий спосіб зберегти землю там під засів. Плюс цього матеріалу в тому випадку, що комахи не зможуть повернутися на поверхню дерева після зимової сплячки. Разом з мульчою полотно вкриває коріння тих рослин, чия коренева система вкрай близька до поверхні. Звичайно, можна за допомогою агротканини знизити ризик падіння врожаю, адже покрита зверху рослина буде захищена від вітру та інших негативних впливів природи. Застосовуючи агроволокно для осінніх робіт, переконайтеся, що воно витримає саме ті заморозки, які передбачаються до випадання снігу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.