КОТЯЧИЙ ТУАЛЕТ: З ГРУНТОМ АБО З РЕШІТКОЮ

Утримання домашнього улюбленця – кота чи кішки у міській квартирі, а також у будинку, якщо його не випускають на вулицю, стає для власників приводом для роздумів. Справа в тому, що забезпечити вихованцю гідний спосіб життя в замкнутому просторі – щось небагато, чим можуть скрасити життя тварини люди. Три компоненти, які прийнято забезпечувати:

  • їжа,
  • туалет,
  • ігри.

Види котячих туалетних лотків

Якщо з їжею все дуже індивідуально, котячий корм, як і їжа для людей повинен прийтись до смаку саме вашій кішці, то з туалетом є всього два варіанти вирішення:

  • котячий горщик, чистота в якому підтримується вручну;
  • автоматизовані версії котячих туалетів.

Котячий туалет з решіткою чи без?

Останній, безумовно, дорожчі та мають технічні особливості, а звичайний котячий лоток – звичний та доступний. Серед власників котів цей аксесуар – предмет, що обговорюється, а все тому, що суперечка з приводу наявності або відсутності ґрунту постійно триває. Тобто є котячі туалети у вигляді лотків:

  • наповнюваний ґрунтом, іншим наповнювачем;
  • забезпечений решіткою.

Якщо кішка ходить на ґрунт

Вважається, що для котячих природніше перед дефекацією гребти пухкий грунт, так тварина знаходиться в наближених до природних умовах. Грунти бувають різними: мінеральними, силікогелевими, деревними і навіть трав’яними, багато з них приємно пахнуть. Варто також сказати: котячі горщики з грунтом повинні постійно поповнюватись, це підвищує сімейні витрати. Загалом, мішка наповнювача у десять кілограмів вистачає на 100-150 сечовипускань одного домашнього улюбленця. Переваги ґрунту в тому, що він маскує, замикає запахи, тварина легко привчається до неї. У цьому варто пам’ятати: лоток необхідно регулярно мити. Зверніть увагу, горщик під ґрунт має загнуті всередину борти, вони блокують розсип.

Якщо вихованець ходить у лоток із решіткою

Горщик котячий без ґрунту або туалетний лоток для кота з ґратами – просте рішення, а головне економічне. По суті, це пластикова чаша з розміщеними усередині ґратами. Найкращий варіант такого лотка – наявність значного зазору між решіткою та дном, крім того, пластик лотка повинен бути жорстким, щоб навіть великий, важкий кіт не продавив його. Помилка щодо такого горщика в тому, що він пахне. Насправді вихованці привчаються ходити до нього тоді, коли власник будинку. Чаша просто обполіскується водою, що знижує витрати у рази. Пораховано, що навіть за тривалого, ретельного полоскання проточною водою, на 200 походів у туалет буде витрачено близько кубометра води. Привчити тварину до горщика з ґратами складніше, проте це виправдає себе в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.