ЧИМ ОБІГРІВАТИ ЛОДЖІЮ

Коли нова квартира вже в руках, саме час планувати чистове оздоблення. Зробити її, безумовно, важливо у всіх приміщеннях, але головне, правильно, повно спланувати все, що буде прокладено під обробкою: електрику, каналізацію, водопровід, труби опалення, тепла підлога. Безліч різних нюансів, складнощів та побажань, тому часто деякі приміщення відкладаються на потім. Після повномасштабного ремонту доводиться думати про те, наприклад, як обігрівати лоджію.

Вибір виду опалення на лоджії

Як уже говорилося, утеплення балкона справа витратна, складна і найчастіше того не варта, інша справа лоджія. За сучасними нормами вона часто входить у загальну площу квартири, а значить зробити її по-справжньому такою – одне з важливих завдань. Лоджія має ґрунтовні стіни, які можна утеплити, тому в момент ремонту вирішіть, чим приміщення обігріватиметься. Варіантів не так багато:

Система тепла підлога – обігрів лоджії

Звичайно, якщо лоджія приєднана до кімнати, перший варіант є найбільш логічним і вірним. З іншого боку, якщо вона все ще залишається окремим приміщенням, але експлуатуватиметься як повноцінна кімната, наприклад, робочий кабінет, місце для читання, то тепла підлога буде комфортнішим рішенням.

Така система також заощадить корисну площу по периметру. Лоджії досить часто бувають вузькими та довгими, тому сховати опалювальний прилад у підлогу – вдале рішення. Але настилаючи зверху ламінат, пам’ятайте, він не є герметичним матеріалом, тому сушити білизну над такою підлогою доведеться дуже акуратно, як і складати вікна відкритими під час дощу.

Конвектор – прилад для обігріву лоджії

Ваш регіон відрізняється довгим теплим періодом, а зими м’які та досить теплі: вибирайте електричний конвектор, можливо, стане в нагоді і невеликий кондиціонер. Електроприлад вішають на стіну, досить тонкий, щоб не заважати. Для приладу слід передбачити розетку під час прокладання електрики. Електричний конвектор настінного типу може мати різні розміри, вибираючи, враховуйте це. Не варто економити, віддайте перевагу варіанту з електронним керуванням. Конвектор легко налаштувати на гнучкі опалювальні режими, що призведе до економії. Серед різних варіантів краще ті, що мають вихід повітря, а не верхній. Тепле приміщення лоджії може стати кабінетом, зимовим садом та просто затишним додатковим простором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.