ЯКІ ВИДИ ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ БУВАЮТЬ

Зіткнення з прохолодними поверхнями може бути приємним у літню спеку, але щойно стане трохи прохолодніше, хочеться ступати босими ногами теплою підлогою. Особливо це приємно у ванній кімнаті, а також на кухні, де переважно як підлогове покриття використовується кахельна плитка. Створити комфортні умови можна вже в той момент, коли проводиться ремонт.

Види теплої статі та її історія

Як зробити підлогу теплими люди здогадалися вже давно, одні з перших додумалися обігрівати корейці підлоги. Печі в їхніх будинках розташовувалися так, що димар проходив під підлогою всього будинку, зігріваючи його. Потім почали нагрівати воду. Вона йшла трубами всередині підлоги, такий спосіб, хоч і трохи трансформований за рахунок технологій та матеріалів, дійшов і до наших днів. Така тепла підлога отримала назви – водяна. При цьому в багатоповерхових будинках така підлога порушує циркуляцію води в системі опалення, крім цього підвищується ризик протікання.

Електричні теплі підлоги

Серед різних систем теплої підлоги виділяють ще один вид електричний. Протікає по дротах струм нагріває їх, хоча це і вважається побічним, здебільшого небажаним ефектом, для цієї конструкції він найбільш зручний. Відмінність теплої підлоги, що працює на електриці, від водяної, без нагрівального агента, що зазвичай повільного набуває задану температуру, а потім повільно остигає. Електрична тепла підлога швидко нагрівається, швидко остигає, до того ж піддається дуже тонкому регулюванню, буквально до градуса. Щоб регулювати температуру, режим підігріву було простіше, встановлюють терморегулятор.

Плюси електричної теплої підлоги

Така електрична система має кілька видів, у тому числі стрижневі, плівкові види. Плюс цієї системи ще й у тому, що можна вибрати систему вкрай малої товщини, наприклад плівкова тепла підлога тонша за тридцять міліметрів. На відміну від тих систем, що нагрівають воду, деякі види електричної теплої підлоги не потребують поверхневого нанесення шару стяжки, до того ж на них дозволяється настилати деякі види лінолеуму, ламінату. Підібрати конкретний тип системи теплу підлогу під певний тип покриття підлоги можна за допомогою таблиці.


Монтаж теплої підлоги значно простіше, швидше ніж працює на воді. Плюсом можна вважати те, що система цілком підходить для підтримки в приміщенні комфортної температури, деякі будинки опалюють цим способом. Вона – тепла електрична підлога – відмінне рішення для будівель, де живуть лише невелику частину року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.