ЩО ТАКЕ 3D ПАНЕЛІ

Перехід від плоских декоративних оздоблювальних матеріалів до об’ємних розпочато вже досить давно, спочатку це були особливі види тканин, що мали опуклий малюнок, потім навіть прості паперові шпалери стали випускатися із фактурним принтом. Останнім часом увійшли до моди декори – 3d панелі, застосовувані саме завдяки фактурі, що виконуються з твердих, зберігаючих форму матеріалів:

  • гіпсу,
  • каменю,
  • деревини,
  • пластиків.

При цьому пластики, у тому числі поліетилен, поліуретан мають масу переваг і просто дешевші, ніж будь-які інші матеріали. Їх спрощений монтаж та демонтаж, можливість фарбування – додаткові характеристики, привабливі для покупців 3d панелей. На відміну від натуральних матеріалів, пластикові дозволяють здійснювати якісне прибирання, часткове відновлення поверхонь шляхом заміни пошкоджених плиток.

ЗАСТОСУВАННЯ 3D ПАНЕЛІВ У ЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕННЯХ

Використання цього виду декору настільки різноманітне, що вважається універсальним. Найчастіше дані панелі використовують як декоруючі стіни фінішного матеріалу, при цьому майже завжди покривається одна – фокусна стіна, рідше за стіну по всьому периметру.
Плити або маленькі плитки вибраного матеріалу приклеюються на спеціальні клейові склади, які можуть забезпечувати утримання на вертикальній поверхні, а також забезпечувати гідроізоляцію. Застосування 3D панелей у житловому приміщенні має відповідати нормам самого простору, адже їх монтують у:

  1. віталень,
  2. спальнях,
  3. ванних кімнатах,
  4. коридорах.

А також будь-які інші вибрані простори. Залежно від вибору матеріалу потрібно правильно доглядати, покривати захисними шарами:

  • фарби,
  • лаку.

Пластикові панелі частіше піддають мийці, для якої можна використовувати м’які засоби, губки і навіть щітки. Поліпропіленові панелі легко відновлюють форму, що сподобається батькам маленьких дітей. У сукупності такий матеріал для декору один із найкращих у подібній ситуації. Іноді пластикові панелі 3d покривають спеціальним аерозольним ґрунтом, а потім фарбують. Таким чином, можна отримати відповідний відтінок, у тому числі матовий або глянсовий. Після чого перефарбовувати потрібну кількість разів. Пластикові панелі найлегші, інший плюс у високій реалістичності, передачі фактури будь-якого матеріалу.

ОСОБЛИВОСТІ ПАНЕЛЕЙ 3D

Кожен різновид панелей має власні особливості. Серед загальних є якість виробництва, що згодом дозволяє правильно оцінити якість виробництва – це стикування панелей без видимих стиків. Безумовно, це залежить і від якості підготовки стін.


Особливістю панелей з різних пластиків, у тому числі спіненого поліетилену, вважають простоту їхнього припасування, поєднання. Їх випускають забарвленими в масі, при цьому застосовуючи більше десяти різноманітних кольорів і відтінків, популярними все ж таки вважають білий і бежевий кольори. На відміну від інших видів цей легко ріжеться ножицями або канцелярським ножем, використовуйте для цієї дії лінійку, щоб розріз вийшов рівним. Панелі 3D із пластику найчастіше є самоклеючими, тобто мають готовий клеючий шар, що зменшує витрати та кількість інструментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.