ЛЮВЕРСИ – АКСЕСУАР ДЛЯ ШТОР

Декорування віконних та дверних отворів постійно видозмінюється під впливом моди. Ці зміни стосуються як тканин, що застосовуються для штор, тюлів, портьєрів, так і різноманітних аксесуарів. Серед нових і модних предметів, що дозволяють підвісити, задрапірувати, підхопити штори, називають люверси.
Люверс – складений з двох частин виріб у вигляді кільця, яке прикладається з двох сторін тканини, навколо прорізаного отвору і засувається, утворюючи монолітну структуру. У результаті виходить отвір з твердим обідком, що служить:

  • для утримання ниток тканини від розпуску,
  • протягування карнизу.

Особливо цікаво те, що розглядаючи виріб вперше, багато хто вважає його унікальним, хоча могли багато разів використовувати його. Різновидів люверсів багато, найзвичніші для більшості маленькі за діаметром, вони застосовуються у швейній та взуттєвій промисловості. Точно стикалися з ними любителі взуття на шнурках.

ЗАСТОСУВАННЯ ЛЮВЕРСІВ

Люверси для штор – чудове рішення, коли особливо хочеться отримати чіткі вертикальні складки, а також повісити штори із щільних, важких тканин. Варто сказати, що вони часто круглі, рідше внутрішня частина кругла, а зовнішній периметр: квадратний, прямокутний, трикутний або має іншу, складну форму.


Унікально те, що застосування люверсів не має обмежень, адже це елементарне з’єднання кільця та палиці. Головне, при виборі правильно підібрати діаметр під ваші карнизи. Цікаво, що фахівці відзначають особливості даного аксесуара, а точніше штор із ним:

  1. збіг кольору карнизу та люверсу;
  2. шумність під час руху;
  3. ковзання по карнизу.

Цей аксесуар використовують не тільки в домашніх інтер’єрах, він активно застосовується в обробці примірювальних, в тому числі магазинах одягу.
Найчастіше покупці сумніваються, як виглядатиме, триматися люверс на шторі з органзи або тюлі. При правильному його розміщенні, а також пошиття штори він не завдасть шкоди тканині навіть при пранні. Крім того, їх можна підібрати для будь-яких систем, у тому числі струнних карнизів.


Головне, що варто розуміти, вибираючи люверси для штор, їх застосування не буде обмежене, а при знятті штори для прання можуть виникнути проблеми. Підбирайте систему карнизів, що забезпечує легке проштовхування до одного з кінців карниза, а потім зняття. До речі, таку особливість оцінять ті, хто не має наміру возитися з розрахунком правильного розміщення затискачів штор.

ОСОБЛИВОСТІ ШТОР З ЛЮВЕРСАМИ

Деякі види аксесуарів для штор мають особливості використання, впливають на пошиття, а також подальшу їхню експлуатацію. Люверси не виняток, багатьом здається, що проблема полягатиме в їх переміщенні карнизом, але це справа звички. Бажано мати для цього процесу палицю-повідець, так можна робити значно менше шуму і красиво вирівнювати складки. Хоча багато хто зізнається, що застосовують їх для портьєра або навпаки тонких прозорих штор, які залишаються без руху.


Особливістю можна назвати і те, як слід прати штори, забезпечені люверсами. Так як кільця вважаються не знімною конструкцією, то досвідчені користувачі рекомендують, проводити прання в пральній машині на самому делікатному режимі:

  • вовна,
  • делікатна білизна,
  • ручне прання.

Бажано помістити штору в спеціальний мішок для прання, а також пропилососити або витрусити за межами будинку, для видалення надлишків пилу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.