ЩО ЗА УТЕПЛЮВАЧ ЕППС

Матеріали, з яких будується сучасний будинок, обходяться дешевше, вони простіше в монтажі, мають масу переваг, проте, не варто забувати і про недоліки. Одним із них є необхідність утеплення, пов’язано це також із значним подорожчанням теплоносіїв. У сукупності ці причини призводять до того, що домовласники починають шукати недорогий, якісний теплоізоляційний матеріал, простіше кажучи – утеплювач.

Види утеплювача – пінополістиролу

Поділяють усі подібні матеріали на кілька груп, ми писали в оглядах раніше. Серед них були перераховані утеплювачі на основі полістиролу, повністю штучного матеріалу, після спінювання або екструзії, що має виражену теплоізоляційну властивість. Серед різних видів цього полімеру та його кополімерів часто виділяють ті, що різними методами спінюють. Утворена пориста структура замикає всередині повітря, що утримує повітрообмін. Такі матеріали як пінополістирол спінений та екструдований – два найпоширеніші утеплювачі.

Утеплювач ЕППС

ЕППС – це полістирол, який перетворюється за рахунок екструзії, тобто видування матеріалу при підвищеній температурі. Екструдований пінополістирол, на відміну від спіненого, має велику щільність, за рахунок меншого розміру осередків, які також замкнуті. При візуальному огляді ці осередки можна не помітити, якщо перед вами зразок із високою щільністю.


Матеріал використовується як утеплювач, що випускається у листах. Щільність еппс може змінюватись від 15 до 40 кг на квадрат. Застосування теплоізоляції на основі цього матеріалу зумовлене тим, що він практично не поглинає вологи. ЕППС використовують у зв’язці із залізобетонними конструкціями: фундаментами, плитами перекриттів, зовні будівель. Саме через його низьке водопоглинання, цей матеріал не слід застосовувати там, де є матеріали, що легко вбирають і віддають вологу. Таким чином, не варто порушувати правило: чим ближче до зовнішньої частини обшивки будівлі, тим паропроникнішим повинен бути матеріал обробки.


При цьому еппс значно щільніший за пінополістирол спіненого, що дозволяє використовувати утеплювач там, де стіна буде піддаватися будь-яким навантаженням. Застосовують еппс для системи мокрих фасадів, під подальше оштукатурювання. Даний матеріал має деякі модифікації, які в деяких випадках дозволяють застосовувати його на плоских покрівлях із залізобетонними перекриттями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.