З ЧОГО РОБИТИ МІЖКІМНАТНІ ПЕРЕГОРОДКИ

Правильна форма, розташування приміщень у жилому просторі оцінюється людиною як комфорт. Коли житло має досить обмежену площу його особливо важливо досягти, для чого в момент повномасштабного ремонту переносяться стіни, що не несуть. Звичайно, будь-яке перенесення передбачає:

  • демонтаж однієї стіни або її частини;
  • зведення інший.

Вибір матеріалу для міжкімнатних перегородок

Щоб звести нову стіну, варто вибрати як мінімум матеріали, з яких конструкція буде зведена. Міжкімнатні перегородки зводять із різних матеріалів, на даний момент найбільш популярні:


Процес монтажу їх принципово відрізняється, як і викликає більшість обговорення, у яких вказуються плюси і мінуси кожного способу. Першим і найбільш очевидним побажанням усіх, хто хоче перенести стіни всередині житлового простору, стає:

  • якісна шумоізоляція;
  • можливість монтажу електрики та подальшого комфортного її використання.

Перегородки міжкімнатні та шумоізоляція

Якщо говорити про порівняння гіпсокартонних і газобетонних перегородок, варто сказати, що перші важливо правильно звести, а також вибрати відповідний матеріал, що шумоізолює. Спеціалізована шумоізоляція коштує досить дорого, тому її майже завжди замінюють утеплювачами, що мають форму вати. Для монтажу електрики в металевому коробі з профілів існують спеціальні правила, відповідно до необхідних матеріалів додаються шумоізолятор і все для електрики. Плюс гіпсокартона – можливість досить швидко зведення великих по протяжності ділянок стін з організацією всіх необхідних отворів.

Перегородки з газобетону

На відміну від гіпсокартонних перегородок, газобетон не ізолюють. Його не можна назвати ідеальним матеріалом, що чудово поглинає шум, але цього цілком достатньо. До того ж газобетон полегшує монтаж електрики. Гіпсокартон необхідно зміцнювати, якщо ви плануєте використовувати важкі види фінішної обробки, такі як плитка. Газобетон не вимагає спеціальних інструментів для монтажу, майже всі роботи можна зробити з підручним інструментом.

Однак при кріпленні застосовується клей, який необхідно замішувати, це відштовхує покупців. Крім того, вважається, що після монтажу газобетон складно вирівнювати. Справа в тому, що змонтована по нівеліру газобетонна стіна набагато рівніша, ніж гіпсокартонна, що має значні шви між плитами. Як і гіпсокартон, газобетон дозволяє зводити різні складні елементи, такі як арки, ніші. Будівельники стверджують, що зробити їх набагато простіше, ніж такі ж із гіпсокартонних плит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.