ЯК СУШИТИ БІЛИЗНУ БЕЗ БАЛКОНУ

Квартира без балкона і всього незручностей: трохи менше корисної площі і логічне питання будь-якої господині: а де сушити білизну? Здавалося б, справа проста, але насправді виявляється, що кожен вирішує для себе це питання по-різному. Одні рішення більш вдалі, інші менш, давайте детальніше розглянемо їх, а потім кожен вибере для себе найкращий варіант.

Сушарка для білизни у ванну

Безумовно, у будь-якій квартирі ідеальним варіантом стала б сушильна машина, але цей прилад коштує досить дорого. Крім того, коли пральну машину поставити нема куди, тут уже не до сушарки. Тому рішення має бути:

  • містким,
  • компактним,
  • функціональним.

Як сушити білизну у ванній

Варто сказати, що, як правило, місце для сушіння білизни, в такому випадку, відводиться у ванній кімнаті, а отже, матеріал сушарки для білизни не повинен піддаватися іржавінню, гниття. Зверніть увагу, білизна не повинна торкатися мотузок з натуральних матеріалів, залізними кріпленнями або стрижнями сушарки. Крім того, щоб білизна сохла швидко, а після сушіння мала приємний запах, ванна кімната повинна мати гарну вентиляцію. Сушіння має відбуватися з відкритими дверима та з припливом повітря. Оптимальний варіант – сушарка для білизни з алюмінію чи пластику. Якщо сподобалася сталева пофарбована сушарка, огляньте її, фарба повинна лежати рівно, по всій поверхні, кріплення не повинно залишити на ній подряпин.

Види сушарок для квартир без балкона

Більшість покупниць обирає чотири основних типи сушилок для білизни у квартиру без балкона:

  • встановлювані на ванну,
  • класичні сушарки з ніжками, що звужуються в пластикових накладках,
  • складні на стіну,
  • радіатори опалення, що підвішуються.


Перші два види розраховані на наявність ванни в приміщенні, до того ж, звертайте увагу, ніжки в деяких моделях враховують наявність округлених бортів. Останнім часом ванни встановлюють так, щоб кахель йшов встик з бортом, що зменшує його площу. Тоді сушарка для білизни може бути встановлена однією стороною на борт, а іншою спиратися на стінку.


Класична сушарка із звуженими ніжками підходить для тих, хто стирає багато і часто, до того ж вона дозволяє прибрати предмет із ванної кімнати, гладити білизну, не збираючи її попередньо. Плюс такої доопрацювання конструкції у місткості, компактному зберіганні у складеному вигляді. У більшості випадків ніжки такої сушарки вже й довші ніж у звичайної. Для тих, хто замінив ванну душем, є приємна новина, існують моделі, що нагадують вежу, тобто витягнуті у висоту, що займають малу площу.


Складна сушарка на стіну – компактний, стаціонарний варіант. У вас мало речей, або більшу частину з них ви сушите на вішалках, тоді вона буде зручна. Складна сушарка для білизни – один із найпоширеніших варіантів для квартир без балкона чи лоджії. Мінусом можна назвати лише те, що через великі навантаження їх виробляють лише з металу.
Радіатори опалення значно прискорюють сушіння білизни. Якщо навісити сушарку, можна отримати суху білизну значно швидше. Однак, вішати великі і важкі предмети не варто, це може пошкодити корпус батареї, до того ж, вся волога, що випарувалася, залишиться в житловому просторі, що не можна назвати плюсом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.