ВСТАНОВЛЕННЯ ДВЕРНОЇ КОРОБКИ

Вхідні двері та міжкімнатні встановлюються подібним чином, послідовність приблизно одна, як інструменти. Щоб отримати зовнішній вигляд, що задовольняє, та до того ж двері, що стоять рівно, без нарікань, варто уважно вивчити питання, пов’язане з установкою дверних коробок. Це знадобиться і майстрам-початківцям, і тим, хто перевіряє виконані роботи.

З чого розпочати встановлення дверей

Початок всіх дій – загальна оцінка ситуації, підбір дверей та їх придбання. Майже завжди разом з дверним полотном купують наличники, добори, аксесуари та фурнітура. До початку всіх вимірів перевірте лазерним рівнем усі кути, площини навколо дверей, це значно полегшить роботу. Важливо зробити правильні виміри, а також оцінити те, як обробка буде примикати до дверної коробки. Виходячи з цього, вибираються розміри її додаткових елементів, при необхідності купується гіпсокартон, клей для нього або штукатурка.

Встановлення дверної коробки поетапно

Встановлення дверної коробки відбувається поетапно:

  • дверний отвір очищається від сміття;
  • замір проводиться з урахуванням наявності зазору (1-2 см) навколо коробки;
  • проводиться збір коробки та дверей, навіс фурнітури.;
  • вона встановлюється в отвір, вирівнюється за рівнем;
  • простір між коробкою та стіною заповнюється монтажною піною;
  • піна застигає, далі коробка закріплюється металовиробами.


Приділіть особливу увагу процесу використання монтажної піни, її вибору та підготовки. Запінювання дверного отвору в цілому процедура нескладна, хоча бажано мати навик. Почніть її з обгортання дверей матеріалом, який не дозволить частинкам піни потрапити на двері, коробку та інші деталі. Найкраще використовувати для цього будівельні захисні плівки та малярський скотч. Вирівнювання коробки відбувається за допомогою клинів, до їх встановлення бажано знепилити зазор, щоб піна краще прилипала. Монтажна піна наноситься знизу нагору. Поспішати не варто, оскільки склад досить тяжкий, при вертикальному нанесенні може опливати. Перед нанесенням ретельно струсіть балон, так що вміст стане однорідним. Заповнивши простір монтажною піною, зачекайте належного терміну для її кристалізації.


Після повного висихання монтажної піни можна продовжити встановлення, на дверну коробку навішують двері, щоб провести перевірку. Потім слід вирішити питання, чим закрито звикання. Найчастіше для цього вибирають лиштви, добори. Оцініть в даному випадку ширину зазору, щоб лиштва закривала його повністю, бажано із запасом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.