МАЛЕНЬКА МРІЯ ПРО КРІСЛО-КАЧАЛКУ

Невеликі радості дозволяють відчувати повноту життя, вони пов’язані з мріями про щось просте, наприклад, предмети побуту, подорожі або їжу. Якщо ви ставитеся до тих, хто мріє про крісло-гойдалку, можете сміливо розпочати вибір. Насправді є певні категорії людей, які хочуть мати цей предмет меблів у себе у вітальні, на веранді:

  • люди похилого віку,
  • вагітні та молоді мами,
  • романтичні натури,
  • любителі читання.

У кожній мрії є точне уявлення про зовнішній вигляд бажаного предмета. Комусь до душі плетений з лози, ротангу, а хтось хоче мати меблі у сучасному стилі з м’якою оббивкою або пластиковим ергономічним сидінням.

ПРО ЩО ВАЖЛИВО ЗНАТИ, КУПУЮЧИ КРІСЛО ГОЙДАЛКУ

Загалом вимоги до крісла качалки мало відрізняються від тих, що пред’являються до звичайного. Але є чотири нюанси, які по-справжньому важливі для комфортного, безпечного використання:

  1. довжина та форма полозів,
  2. висота центру тяжіння,
  3. ширина ручок та полозів,
  4. тип сидіння.

Перш за все перший пункт: обидва параметри впливають на поведінку крісла під час кочення. Довгі полозья або їхня замкнута форма дозволять не перевернутися через розгойдування. Передбачте подібне, якщо кріслом качалкою користуватимуться діти.
Низьке розташування центру тяжкості знижує ризик перевертання, однак у деяких випадках це не дуже зручно. Низько розташований центр ваги означає, що і сидіти буде низько, а значить, знадобляться зусилля для вставання. Це незручно для жінок на останніх місяцях вагітності, людей похилого віку з проблемами, пов’язаними з опорно-руховим апаратом. Подібні труднощі викликає надмірно відкинута спинка.


Широкі ручки крісла гойдалки дозволять зручніше розмістити руки, спертися при всадженні та вставанні. Полоззя можуть залишати сліди на підлоговому покритті, тому чим ширші вони будуть, тим менша така ймовірність. Сидіння має бути комфортним не для хвилинного сидіння, це потрібно відчути власною спиною. Воно буває виконане з лози, таке сидіння обов’язково забезпечте м’якими подушками з жорсткою прокладкою на звороті. Так сидіння буде тривалим і комфортним, сподобається всім.

КРІСЛО-ГОЙДАЛКА І ЙОГО ПЕРЕВАГИ

Кожен, хто мріє про крісло качалку у душі романтик, що ґрунтує свій вибір на особистих уявленнях про комфорт, красу. Залишається лише згадати переваги, які подарує даний предмет меблів. Насамперед при мірному розгойдуванні крісла відбувається розслаблення, наш організм сприймає це також як заколисування матері. Підходящий ритм все підбирають виходячи з індивідуальних уподобань, тому нікого не заколисує, не втомлює це заняття.


Найчастіше крісла гойдалки роблять з високою спинкою, це дозволяє заснути під час розгойдування, таким методом багато хто бореться з безсонням. Тому оцініть конструктивні особливості меблів. Гойдалки бувають:

  • підлогові,
  • підлогові, зі стаціонарною основою та динамічною системою кочення;
  • підлогові, без полозів (у вигляді плетених гнізд або корзин).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.