ЯК ВИБРАТИ КАХЕЛЬ ПІД МАРМУР

Багаті, незвичайні, а головне, неповторні візерунки створює природа. Людина лише запозичує унікальні лінії натуральної деревини, каменю, останнім часом це відбувається із залученням більш тонких технологій, складного обладнання. Завдяки цьому у кожній ванній кімнаті може з’явитися мармур, навіть у вигляді кахлю чи керамогранита.

Мармур та мода

Модні тенденції диктують напрямок на природність, повний збіг як текстури, так і фактури. Мармур – матеріал, що зачаровує людей тисячоліттями, його неповторні візерунки, а також висока твердість, гладкість поверхні після обробки – приваблюють і тепер. Цей матеріал воістину багатоликий, тому його бажають бачити в обробці власних житлових приміщень найбагатші і найвідоміші. Мармур поділяють на групи, в які натуральний камінь поділяють на категорії чистоти, твердості, пористості. Найчистіший мармур називають білим, до яких зараховують, у тому числі й камінь, здобутий у Каррарі. Прожилки каменю можуть мати різні відтінки від чорного до рожевого кольору.

Плитка під мармур

Щоб отримати ванну кімнату оброблену мармуром, досить просто цього захотіти, виробники плитки використовують цю текстуру досить часто. Тут важливо не помилитися, підібравши ідеальний класичний варіант забарвлення. До таких відносять плитку під мармур білий, а також під чорний. Вважається, що біла плитка доречніша у ванній, так як невелике приміщення виграє від світлого тону. Залежно від типу плитки мармуровий малюнок виглядає більш менш натурально.


Хочете, щоб плитка під мармур, навіть досить недорога виглядала красиво, постарайтеся, щоб малюнки не лежали на стіні в єдиному порядку. Саме це стає причиною, яка видає, що на вашій стіні саме плитка, а не натуральний камінь. Біла плитка під мармур великих форматів – найкращий варіант, так можна отримати поверхню, що повністю імітує його природну красу.


Керамічна плитка під білий мармур може бути використана частково, виділити акцентну ділянку приміщення. Так, такою плиткою викладають стіни за унітазом, дешевий куточок, підлогу. Вважається, що чим менше у вас приміщення, тим менше на керамічній поверхні має бути темних прожилок, загальний тон плитки підбирається світлий, білий колір має бути якомога чистішим. Світлий тон мармуру добре поєднується з контрастною меблями для ванних кімнат, а також сантехнікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.