ВИБИРАЄМО ШПАЛЕРИ З НАПИСАМИ

Напередодні мотивуючих написів на стінах у житлових приміщеннях були шпалери з написами, текстами, які найчастіше супроводжували якісь архітектурні об’єкти. Ці шпалери залишаються в моді довгий час, при цьому їх слід застосовувати з великою акуратністю, цей варіант більше підходить як акцент, візуальне доповнення. Букви, текст, каліграфія на стінах привертають увагу, при цьому полотна, що повторюються, прості в монтажі, стіна відразу починає здаватися особливою, затишною.

Шпалери з написами та їх поєднання з іншим оздобленням

Вибираючи шпалери с написами, текстом, які супроводжують тематичні невеликі картинки, можна помітити, що самі малюнки флізелінових або вінілових шпалер мають певну розмірність. Саме вона диктує кількість полотен, яку бажано наклеїти для отримання акценту, який виділить ділянку стіни. Якщо обклеїти такими шпалерами всю кімнату, можна отримати невиразне, строкате тло. Такі фони, як і квіткові заповнюють простір, роблячи його візуально менше.

Колір та тематика шпалер з написами, текстами

Загальний відтінок таких шпалер рідко буває надмірно яскравим, частіше це білий або легкий відтінок бежевий, можуть в якості бази застосовувати світлі кольори, виконаного зверху рапорту. Яскраві відтінки використовують лише як вкраплення. Також сам текст може бути виконаний тонкими літерами, тоді шпалери можуть мати темний, наприклад, темно-синій або шоколадний колір фону.

Шпалери з написами та текстами мають багато різноманітних тематик, найпоширеніші з них:

  • газети,
  • листи,
  • описи до архітектурних об’єктів,
  • назви рослин чи механізмів, наприклад, машин.


Шпалери з візерунків у вигляді текстів, що супроводжують картинки, по-справжньому цікавий оздоблювальний матеріал. При належному відчуття кольору їх можна застосовувати в будь-якій кімнаті від коридору до спальні або дитячої. Зображений на шпалерах предмет з назвою – відмінний варіант для кухні. Звичайно, у зв’язку з тим, що подібні шпалери мають майже завжди досить глибоке тиснення, клеїти їх потрібно акуратно, не стискаючи шви.


Складно точно сказати, наскільки багато назв у подібних шпалер, їх можна знайти під різними назвами. Для малюнка майже завжди застосовують красивий рукопис, з ним малюнок шпалер здається легким, романтичним, з іншого боку оригінальні друковані шрифти роблять їх яскравими, що доречно виглядає з цегляними або білими стінами. Більшість шпалер з написами – це англійська чи японська мови. Написами можуть бути деякі види вінтажних шпалер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.