КРАСИМО САМІ ЗА ДОПОМОГОЮ КРАСКОПУЛЬТА

Забарвлення великих поверхонь, конструкцій складної форми завжди займало багато часу, забирало масу сил, до того ж підвищувалась вимога до якості робіт. Поступово виділився ряд інструментів, які розподілили за ступенем якості поверхні, швидкості фарбування, витрати лакофарбового матеріалу. Серед таких інструментів виділили ручний та механізований, другий застосовується в домашніх умовах значно рідше.

Види фарбопультів

Механізований спосіб фарбування здійснюється за допомогою спеціального обладнання – краскопульта. В свою очередь, он подразделяется на:

  • пневматичний,
  • безповітряний.

Пневматичний фарбопульт

Перший, тобто пневматичний краскопульт, відрізняється своїм принципом дії. Повітря, яке залучається під тиском, затягує рідину – фарбу, лак, після чого суміш через сопло потрапляє на поверхню. Пневмоінструмент вимагає наявності компресора, який і подаватиме повітряну суміш під необхідним тиском. Таке обладнання рідко купують для разових робіт, зате його охоче беруть ті, хто будує власний будинок, а також має власний автомобіль. Компресор – обладнання багатофункціональне, може стати в нагоді в господарстві.


Щоб виробляти таким методом фарбування, необхідна спеціальна насадка, яка має назву пістолет. Саме його здебільшого і називають фарбопультом. Робота з цим пристроєм може здатися складним новачкові, хоча ті, хто пробував, кажуть, що найважливіше запам’ятати і дотримуватися правильних рухів рукою. Краскопульт має форму пістолета з ємністю, підключеною зверху або знизу, в ній знаходиться фарба. При натисканні курка повітря та фарба змішуються, виходячи назовні, утворюють смолоскип. Фарба покриває поверхню дуже тонким шаром, що знижує її витрату, якщо шар виходить зайво прозорим, можна повторити фарбування.

Безповітряний фарбопульт

Серед безповітряних фарбопультів для домашнього використання виділяють компактні переносні моделі відомих виробників. Весь пристрій нагадує невелику валізку, з приєднаним шлангом і ємністю з фарбою. Фарба в такому інструменті не поєднується з повітрям, до того ж швидкість її подачі на порядок нижча. Плюсом вважається відносна дешевизна такого фарбопульта, простота в користуванні і, звичайно, можливість отримати досить рівномірний шар фарби, відносно нанесених пензлем, валиком. Перед придбанням конкретної моделі прочитайте інформацію про дозволені для роботи лакофарбові суміші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.