КЕРАМОГРАНІТ ДЛЯ СТІЛЬНИЦЬ У КУХНІ ТА ВАННІЙ


Міцні матеріали знаходяться на піку популярності, оскільки мають низку особливостей, які добре зарекомендували себе у момент застосування. Одним з таких матеріалів для обробки вважається керамограніт – особливий вид плитки, що виробляється методом пресування за певних умов. Він за властивостями значно ближчий до скла, при цьому має зовнішній вигляд плитки. Перевагами можна вважати можливість реалізації матеріалу у великому форматі, а також отримання візуального ряду, який необхідний для конкретного проекту.
Керамограніт може бути застосований на різних поверхнях, частіше його можна побачити на підлозі і стінах всередині і зовні приміщень, але це далеко не все. Мабуть, одні з цікавих його застосувань як покриття стільниць на кухнях та у ванній кімнаті.

ПОКРИТТЯ ДЛЯ СТІЛЬНИЦЬ

Стільниця потребує якісного покриття, яке має високий ступінь інертності до різних речовин і механічних впливів. На даний момент покупцям найчастіше пропонують натуральний та штучний камінь, а з метою економії вибирають ДСП або МДФ покритий товстим пластиком. Камінь – дорогий варіант, до того ж він має багато нюансів при монтажі, використанні, про що часто замовчують.


Бажання мати стільниці на кухні із твердих матеріалів, підштовхнуло до вибору на користь керамічної плитки. Але її укладання має недолік – наявність швів, що не надто гігієнічне. Керамограніт дозволяє вибрати широкоформатну плитку, таким чином мінімізувати кількість та розміри швів. На вигляд він може повністю копіювати різні матеріали:

  • дерево,
  • камінь.

Відносно легший, він не вимагає посиленої бази.

КЕРАМОГРАНІТ ДЛЯ ВАННОЇ ТА КУХНІ

Він досить твердий, що дозволяє менше турбуватися про подряпини, до того ж колір нанесений на всю товщину плити. Низьке вологопоглинання – ще один плюс, особливо в зоні приготування їжі та у ванній кімнаті, де волога приводить у непридатність багато матеріалів.


Так як при монтажі керамограніт поводиться так само як і керамічна плитка, це полегшує багато пов’язаних з цим моментів.
Вибравши керамограніт для стільниці у ванній або кухні, враховуйте те, що для якісного укладання необхідна база. Бажано, якщо це буде рівна бетонна основа. Попередньо слід зробити гідроізоляцію деталей конструкції, що стикаються з бетоном, особливо у ванній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.