ОДИН З ОСНОВНИХ СПОСОБІВ ВИРІВНЕННЯ СТІН


Рівні поверхні – далеко не все, що прагнуть отримати ті, хто займається цим питанням у процесі підготовки внутрішнього простору до декоративного оздоблення. Вирівнювання стін, наприклад, в ідеалі призводить до отримання гладких, рівних площин та ідеальних кутів. Найчастіше під такими кутами мають на увазі ті, що рівні по всьому периметру квадратної або прямокутної кімнати дев’яносто градусів.
Виконати вирівнювання можна двома основними способами:

  • спеціальними сумішами, що наносяться на поверхню;
  • плитними матеріалами, такими як гіпсокартон.


Кожен із методів має особливості, про які слід знати ще до початку робіт. Хоча в певний момент будівельники стали схилятися до вирівнювання стін гіпсокартоном, зараз багато хто прийшов до висновку, що метод не завжди виправданий.

РІВНІ СТІНИ ЗА ДОПОМОГОЮ ШТУКАТУРКИ І ШПАТЛІВКИ

Застосування сухих будівельних сумішей для вирівнювання стін – один із найпоширеніших методів. До переліку його переваг входять:

  • повна пожежна безпека,
  • можливість мінімізувати втрату корисного житлового простору,
  • наступний настінний монтаж без зайвих труднощів.


Штукатурні та шпаклювальні суміші застосовуються для монолітних бетонних, а також цегляних стін. У деяких випадках, можливе їх застосування і для дерев’яних лат, використовують їх як вирівнювальний шар для газобетону і подібних йому блокових матеріалів.

Хоча в певний момент часу вважалося, що вирівнювання гіпсокартоном обходиться дешевше, але за умови вибору якісних матеріалів, можна помітити, що обидва методи в кінцевому підсумку обійдуться майже в рівну суму. У випадку з гіпсокартоном потрібні додаткові матеріали, а також подальше шпаклювання швів. Нанесення штукатурки бажано довірити досвідченим майстрам, це буде гарантією позитивного результату.

КОЛИ РОБИТИ ВИБІР НА КОРИСТЬ ШТУКАТУРКИ

Найчастіше зробити вибір на користь гіпсокартону чи штукатурки складно. Далеко не завжди раціонально вибирати оштукатурювання стін як метод вирівнювання.

Якщо йдеться про повноцінне первинне оздоблення або капітальний ремонт одного приміщення або всіх разом – застосування штукатурки, а потім і шпаклівки, якщо необхідно, – найвірніший варіант. Ви легко зможете встановити меблі, навісити шафи, дзеркала, різні панелі та декор у будь-якому місці. Все теж саме з гіпсокартоном потребує точного планування та встановлення заставних. З іншого боку, коли вирівнювання потребує невелика частина стіни в вже готовому приміщенні, робота з сумішами, що зачиняються водою, ускладнюється. В цьому випадку віддайте перевагу гіпсокартону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.