УНІТАЗИ ТА ЇХНІ ВИДИ

Пристрої, що оточують нас, роблять життя зручним, а технології покращують їх, зберігаючи звичний комфорт. У житловому просторі таких пристроїв багато, серед них особливе місце займає сантехніка. Найбільш складним і водночас простим пристроєм вважають унітаз. За останні сто років трансформація предмета була такою значною, а функціонал зовсім не змінився.

Різновиди унітазів

Унітаз – чаша, яка після використання омивається водою відновлення чистоти. Форма унітаза змінилася не так сильно, як її доповнення, які можуть бути не очевидними для простого користувача. В першу чергу, унітаз на цей час проводиться у трьох варіаціях:

  • приставний,
  • компакт,
  • підвісний.

Крім цього є моделі, що монтуються в підлогу, а також забезпечені розміщеним високо від рівня підлоги бачком для зливу. Перші три варіанти найпоширеніші, хоча цей момент залежить від регіону. Серед перерахованих видів підвісний унітаз – новинка. Він досить компактний, дозволяє отримати доступ до простору під чашею. Однак для його монтажу потрібна спеціальна інсталяція, вільний простір під установку. У зборі підвісний унітаз коштує дорожче, ніж приставний або компактний, але виглядає більш стильно.

Чаша унітазу всередині

Звичайно, всередині чаша унітаза має відмінності, вони пов’язані з частиною, яка називається – поличка. Часто можна побачити, що в описі моделі написано, що унітаз при користуванні не має сплеску. Це залежить від того, як виконана внутрішня частина чаші. Поділ відбувається за тим, який розмір виробу і як розміщена поличка – невеликий пологий виступ усередині чаші унітаза. Цей вид сантехніки може мати виступ, таке також доступно.


Форма чаші часто вказує і тип змиву. Спочатку він був лише один: вода ковзала вниз, під потужним натиском змиваючи забруднення. Раціоналізація використання водних ресурсів призвела до зміни форми обмиву унітазу. Тепер є моделі, де вода омиває чашу по колу, у тому числі інтенсивно, утворюючи вирву, що затягує забруднення ефективніше.
Унітази настав час розділити на:

  • ободкові,
  • безободкові.


Останні можуть називатися найсучаснішим рішенням, така пропозиція з’явилася зовсім недавно. Для змивання використовують бачок. Сучасні моделі унітазів здатні навіть при малій місткості бачка відмінно обмити чашу. Безумовно, вибирати унітаз можна за різними параметрами, але першим вважають тип спуску води, напрямки цього процесу вказані на малюнку.

One Reply to “УНІТАЗИ ТА ЇХНІ ВИДИ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.