КОТЯЧИЙ КОРМ ДЛЯ ЧУТЛИВОГО ШЛУНКА

Вважається, що на даний момент кількість домашніх котів значно збільшилася навіть з останнім десятиліттям. Пухнасті, ласкаві і досить самостійні вихованці вважаються відмінним вибором для людей, які ведуть буквально будь-який спосіб життя. Сучасне обладнання дозволяє забезпечити тварину всім необхідним навіть за тривалої відсутності господарів. Проте слід зазначити, що харчовий раціон тварин змінився, що стало причиною зростання кількості різноманітних хронічних та важковиліковних захворювань. Домашні кішки все частіше мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, особливо з підшлунковою залозою, чоловічі особини переважно страждають від сечокам’яної хвороби.


Щоб збільшити час і якість життя кішок, виробники готових кормів стали ретельніше підходити до:

  • вибору інгредієнтів,
  • розрахунку порцій за вагою,
  • поділу тварин на групи.


Поділ реалізовано так, що спрощує підбір харчового раціону або корму для кішок господарям.

ДІЛЕННЯ КОТЯЧИХ КОРМІВ ЗА КЛАСАМИ

Спочатку, ділити корми на класи, було прийнято за ціновими категоріями, але через відсутність сертифікації, цей метод став простим маркетинговим ходом. Трохи пізніше таки сформувалися критерії, що відрізняють харчування «Економ» від «суперпреміум». Але в цілому, правильніше виділити три класи кормів, що вживаються при:

  • нормальному самопочутті домашнього вихованця,
  • у післяопераційний період,
  • хронічному виявленому захворюванні.


У деяких випадках є підрозділи, що характеризують вікові обмеження або стабільні стани, наприклад, для:

  1. кошенят,
  2. кішок, що годують,
  3. літніх тварин,
  4. після кастрації чи стерилізації.


У цьому випадку у складі котячого корму відбувається зміщення додаткових компонентів, таких як мінерали, вітаміни, агенти для покращення травлення конкретних інгредієнтів. Так для літніх тварин, а також тих, хто пройшов кастрацію, знижують загальну жирність, при тому ж рівні білків, в кормі для кошенят ви знайдете таурін.

СПОСОБЛЕННЯ РАЦІОНУ ХАРЧУВАННЯ КОТАМИ

Дотримуючись певних правил годівлі та догляду за різними категоріями кішок, відстежуючи їх самопочуття і регулярно відвідуючи ветеринара, можна значно подовжити та покращити якість життя свого улюбленця.
Усі корми ветеринари називають раціонами, якісні продукти – повноцінне харчування для цих облигатних хижаків. Коригування харчування залежно від стану, ваги та інших особливостей – прямий обов’язок власника.


Підбір кормів може проводитися різними способами, хтось віддає перевагу холістики, інші, навпаки, рекомендують вводити натуральні рослинні компоненти. Важливо пам’ятати, що тваринний корм не завжди корисний, а також доречний. У разі операційних втручань раціон може бути замінений на спеціальні вологі склади, що включають компоненти розм’якшують стілець тварини, наприклад, буряковий макуха. Коли мова заходить про сечостатеву систему, вибір падає на підвид кормів «урінарі», що покращують виведення струвітів та оксалатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.