МАТРАС У ЛІЖКО НЕМОВЛЯ

Клопіт, пов’язаний з облаштуванням місця сну для немовляти, один з найбільш складних, тому що цим часто займається майбутня мама і без того завантажена різними клопотами та справами. Організація ліжечка вимагає покупки її самої, матрацика, наматрацника та подушки, а також постільних речей та різних гаджетів: нічника, музичної каруселі. Найчастіше хочеться отримати комфортний та красивий зовнішній вигляд, що поєднується із загальним інтер’єром кімнати, а також максимальну користь здоров’ю новонародженого.
Вибір внутрішнього вмісту правильніше починати, коли ліжечко вже придбано. Це з її формою як:

  • прямокутника,
  • кола,
  • овалу.


Що одразу обмежує вибір матраців для немовлят. Найбільш простим вибір буде для класичного прямокутного ліжечка, залишається лише дізнатися його внутрішній розмір. Варіантів розміру багато, найправильніше, якщо матрац буде лежати без бічних зазорів, що забезпечить максимальну безпеку дитині, що підростає.
Далі потрібно зрозуміти, яка жорсткість матраца оптимальна для малюка, до того ж розуміти, чим у шарах виробу вона забезпечується. Наприклад, загальною рекомендацією вважається середня та висока жорсткість, вона досягається:

  • пружинами,
  • кокосовою койрою,
  • пінами з високою або середньою твердістю,
  • пінополіуретану.

Надмірна кількість шарів перешкоджатиме повітрообміну та просушуванню матраца..

ДИТЯЧИЙ МАТРАС ПО КОМАРОВСЬКОМУ

Шукаєте рекомендації від досвідченого лікаря-педіатра? Можливо, вас зацікавить, що думає з цього приводу професор Комаровський. У його рекомендаціях зібрані узагальнені знання про цей виріб, оптимальні до переходу до повноцінного ліжка.
На його думку, при виборі дитячого матраца слід оцінювати:

  1. жорсткість виробу, при цьому достатньо буде середньої;
  2. можливість прання чохла;
  3. гіпоалергенність;
  4. вологопроникність;
  5. двосторонні моделі для новонароджених та дітей від 2х років.


Ще однією головною умовою вважається наявність водонепроникного наматрацника, забезпечує гігієнічність виробу.

ОСОБЛИВОСТІ ПОКУПКИ МАТРАСА В ЛІЖКО ДЛЯ ДИТИНИ 0+

Головною особливістю правильного матраца для немовляти вважається його повна гіпоалергенність, тобто матеріали не повинні підтримувати ріст цвілі, грибків, а також бути сприятливим середовищем для пилових кліщів. Крім того, у складі матраца не повинно бути небезпечних речовин, таких як формальдегіди, свинець і таке інше.
Вважається, що найкращі гігієнічні якості досягаються при використанні наматрацників, які не дозволяють потрапляти рідинам всередину виробу. Крім того, їх легко прати та гладити, що зручно для мами. Для покращеного провітрювання правильніше, щоб чохол із матраца можна було зняти, а потім поставити на місце.


Найчастіше для батьків грає роль колір матраца, проте при повній комплектації, ви просто не бачитимете його. Колір може допомогти лише тоді, коли у складі матраца є натуральні компоненти, здатні вкритися цвіллю, тоді світлий чохол швидше видасть цей процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.