ЛІНОЛЕУМ ДЛЯ ЛЮБИТЕЛІВ СИНЬОГО КОЛЬОРУ

Є покриття для підлоги дорогі, а є, навпаки, до того ж у останніх завжди є переваги, перед якими складно встояти. До таких недорогих щодо покриття для підлоги відносять лінолеум, варто відразу уточнити, що йдеться про його пвх різновиди. Матеріал досить міцний, красивий, а головне, дуже просто монтується, чим і приваблює багатьох.

Лінолеум та кольорова гама приміщення

Однак, більшість лінолеумів, як і інших штучних покриттів, відображає прагнення людей до натуральної обробки. Простіше кажучи, дизайни лінолеумів, переважно імітують натуральне дерево, куди рідше це буває плитка. Але матеріал може приємно здивувати, адже кількість його кольорів величезна. Існують певні тенденції у виборі забарвлень для обробки, наприклад, в інтер’єрних рішеннях панують три кольори:

  • білий,
  • сірий,
  • різні відтінки деревини.

Синій лінолеум

А якщо ви шукаєте зовсім інший колір, наприклад, синій? Мабуть, жодне інше покриття для підлоги не зрівнятися в цьому з лінолеумом. Серед кольорів у синій гамі йому немає рівних. Звичайно, проста однотонна синя підлога була б нудною. Колір може бути доданий у вигляді цяток, розміри яких варіюються в різних колекціях у різних виробників. Відтінок покриття може змінюватись від блакитного до темно-синього.


Де використовувати такий незвичайний колір для підлоги? Синій лінолеум найчастіше вибирають для кухонь, коридорів, у тому числі і для нежитлових приміщень: офісів, медичних закладів. Вважається, що матеріал цього кольору добре маскує забруднення, оскільки синій застосовують нарівні із сірим. Лінолеум цього кольору відмінно підходить для кухонь, де для фартуха використовували синій колір, плитка або скло. Переважно до цього кольору підбирають жовті або білі відтінки фасадів кухні, фартуха. Часто синій лінолеум вибирають колір шпалер, щоб гармонізувати інтер’єр, знизивши розкид кольорової гами.

Де найчастіше використовують синій лінолеум

Вважається, що синій колір заспокоює, тому його часто вибирають для стін або підлоги в навчальних закладах, поліклініках. Коридори навчальних закладів досить широкі, їх дуже важливо застелити таким чином, щоб кількість швів зводилася до мінімуму. На тлі цього кольору лінія холодного зварювання майже не видно, що робить приміщення візуально більшим, оскільки погляд не зустрічає перешкод. Лінолеум також настилають у домашніх майстернях і навіть гаражах, адже він досить недорогий, до того ж, його простіше замінити, ніж плитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.