МАСАЖНА ОЛІЯ І ЇЇ ВИБІР


Розслаблюють, допомагають вирішити певні проблеми зі здоров’ям, покращують загальний стан – все це говорять про масажі. Певні маніпуляції, що проводять фахівці з масажу, стимулюють всі системи організму завдяки впливу на більшість внутрішніх органів і систем. Щоб масаж дозволяв отримати ще більше користі, а також був приємний, масажисти застосовують спеціальні масажні олії.

Масло для масажу та його особливості

Перше, для чого були застосовані олії – утримання вологи у шкірі, її пом’якшення. Пізніше було зазначено, що при правильному доборі натуральної олії, а також попередніх і наступних процедур ефект може сильно відрізнятися. На сьогодні цей продукт виробляють із урахуванням сучасних досліджень, а також вимог споживачів. Серед знань про масла для масажу головними вважаються відсутність алергічних реакцій у більшості людей, а також їхня некомедогенність. Якщо з першим все більш зрозуміло, то друге пов’язують із ймовірністю закупорювання пір. Чим менше рідина впливає цей процес, тим краще. Серед найкращих за показниками перераховують арганову та соняшникову олію. Олії багатьох видів горіхів також мають індекс комедогенності не вище 2.

Олія масажна та її призначення

Звичайно, олії для масажу мають певний поділ на різні підвиди. Одні підходять тільки для масажу тіла, при цьому здорової шкіри без пошкодження, інші можуть чинити відновлюючий, ранозагоювальний ефект. Поділяють їх за місцем конкретного застосування, наприклад, для ніг чи голови. Коли йдеться про гіпоалергенність масажної олії, відразу уточнюють, що продукт призначений для:

  • немовлят,
  • дітей,
  • дорослих.


Звичайно, існують і спеціалізовані різновиди масел для масажу, такі як:


Більшість масел застосовується як емульсії однієї олії на іншому. Такий підхід дозволяє отримати легшу текстуру від першого, а також відмінний запах та комплекс поживних компонентів від другого. Для створення масажу, масло злегка гріють, найчастіше за допомогою тепла рук, в деяких цілях на водяній бані. Склад може застосовуватися як мастило, як засіб для поліпшення ковзання. Масло для масажу може наноситися руками, також існують олії, що ллються на ділянку тіла, наприклад, лоб. З погляду користувача, цей продукт повинен мати приємний аромат, ніжну текстуру, а також не залишати на тілі та одязі жирних слідів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.