СВІТЛОДІОДНА ПІДСВІТКА І ЇЇ КОМПЛЕКТАЦІЯ

Технології розвиваються, як наслідок, певна частина пропонується як предмети для побутового застосування. Однією з таких технологій, що вже досить щільно закріпилася у свідомості споживачів, вважається світлодіодна підсвітка. Виконане таке підсвічування може бути найрізноманітнішими методами, які загалом залежать лише від фантазії користувача.

Чому підсвічування led

Найбільш популярна серед усіх видів підсвічування варіація зі світлодіодною стрічкою. У струмопровідну стрічку вмонтовані світлодіоди, які при підключенні дозволяють отримати рівномірне свічення великою площею. Перевага такої led стрічки в:

  • можливості відрізати необхідний відрізок до сантиметрів;
  • гнучкість та простий монтаж;
  • економічність споживання електроенергії.

Комплектація стрічок світлодіодних

Застосування такого підсвічування може бути дуже різноманітним, найчастіше воно виступає освітленням кухонних стільниць, просторів різних ніш та виступів. Позитивний момент у тому, що мати відмінне яскраве світлодіодне підсвічування просто і дешево, але далеко не завжди покупці розуміють, чим слід доукомплектовувати led стрічку. Насамперед сама стрічка має безліч варіантів. Та, що залита силіконом, дозволяє застосування у сухих приміщеннях, а також вологих. При цьому кріпиться вона відносно просто, на її зворотному боці є двосторонній скотч. Якщо стрічка не має силіконового покриття, правильніше прибрати її в спеціальний алюмінієвий профіль. Він дозволить захистити корпус стрічки для підсвічування.


Далі світодіодну стрічку обов’язково слід забезпечити блоком живлення, а якщо є необхідність розгалужувачем, адаптером, контролером rgb. На це також важливо звернути увагу, тому що стрічка може бути не одна, їхнє підключення також має певні нюанси. Вибір блоку живлення та інших компонентів майже завжди індивідуальний. Адаптер та контролер дозволять отримати на виході саме той колір та інтенсивність, який хочеться.


Включити світло та контролювати інтенсивність освітленості допомагають:

  • вимикачі механічні та сенсорні;
  • датчики руху;
  • димери.


Як і будь-який інший світильник, світлодіодна стрічка пропонує певний функціонал. Вимикачі механічні є кнопкою, що частіше врізається в кухонні меблі. Для тих, хто бажає більшого, є сенсорні вимикачі, а також димери. Для короткочасного освітлення цілком можна підібрати світлодіодну стрічку, підібравши датчик руху. Перед підключенням світлодіодної стрічки слід правильно підібрати всі компоненти, а потім розпочинати монтаж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.