ЗБЕРЕЖНІСТЬ МАТРАСА: НАМАТРАЦНИК І ПІДМАТРАЦНИК

Купили новенький матрац, віддали за нього свої кровні і, без сумніву, хочете, щоб він прослужив вірою та правдою років двадцять? Можливо, збереження самої конструкції – це дотримання правил використання, а ось зовнішнього вигляду – купівля додаткових аксесуарів. Майже будь-яка покупка вимагає таких витрат, у тому числі матрац. Для нього слід придбати:


Це предмети, що забезпечують збереження зовнішньої оболонки матраца, а також внутрішнього вмісту від вологи, пилу.

Аксесуари для матраца

За своєю суттю, вони – дві приналежності, що захищають його зверху та знизу. Матрац потребує такого захисту, тому що для чохла застосовуються натуральні матеріали, що легко пропускають вологу, у тому числі піт. Варто сказати, що без наматрацника він через невеликий проміжок часу змінить свій колір, набуде неприємного запаху. Саме волога, що потрапляє всередину, є тим компонентом, що створює сприятливе середовище для різних бактерій.

Наматрацник та його плюси

Будь-яка мати до того ж знає, що діти і матрац – поєднання, що вимагає важливого доповнення – бар’єру у вигляді наматрацника. Прати цю спальну не можна, а піддавати сухому чищенню при складних забрудненнях накладно. Зате наматрацник можна і потрібно прати, при цьому деякі моделі вміщуються навіть у невеликих пральних машинах. Крім цього, обов’язково потрібні вони на дитячі матраци, адже дитина потіє значно інтенсивніше за дорослого. Стануть в нагоді і людям похилого віку, а також тим, хто терпіти не може збилися простирадлом. Наматрацник з бархатистою поверхнею утримує простирадло на місці, до того ж здатний компенсувати зайву жорсткість матраца.

Навіщо потрібен підматрацник

Якщо з верхньою частиною все ясно, то навіщо нижня? Підматрацник – захист від розриву оболонки, чохла матраца тим кріпленням, що використано для монтажу корпусу ліжка, кріплення ламелів. На них часто не звертають уваги, а коли зауважують, буває вже пізно. Крім цього, підматрацник захищає матрац від пилу, що накопичується знизу ліжка. При цьому він покращує фіксацію, якщо матрац дещо менший за корпус, пропускає вологу назовні, що сприяє вентиляції виробу.


Обидві додаткові приладдя виробляються як окремо, у вигляді єдиного чохла, так і окремо. Останній варіант комфортніший, так як сучасні матраци важкі, зняти з них чохол буває складно. Варто сказати, що підматрацник можна прати набагато рідше, ніж наматрацник, що слід врахувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.