ОСНОВИ ВИБОРУ ВОЛОГИХ СЕРВЕТОК

Вибір не завжди складається з кращого та гіршого, іноді слід взяти те, що є на даний момент. Можливо, це прозвучить дивно, але саме так ми робимо, коли використовуємо вологі серветки. Цей продукт двох галузей: косметичної та хімічної став незамінним, він з легкістю змагається з водою, милом, різними засобами гігієни, але найчастіше за їх відсутності.

Що таке волога серветка

Звичайно, вологі серветки – корисний сурогат, який майже завжди має антибактеріальний ефект. Хоча на даний момент все частіше чути вигуки про неефективність і навіть небезпеку цього засобу, а крім того, найчастіше його звинувачують у проблемах з каналізацією, слід просто розуміти де, як і коли його застосовувати. Важливо знати, вологі серветки – продукт ненатуральний: ткана основа, як і просочення – результат хімічної промисловості. Пам’ятайте, що основа серветки не розчиняється у воді, а значить, викидати її в каналізацію не можна. Плюс такої тканини, отриманої з синтетичних волокон, – максимальне поглинання, тривале утримання рідини.

Вологі серветки та їх склад

Серветки мають просочення, за це їх і люблять, адже це зручно. Немає води – волога серветка, що займає мало місця в сумці, бардачку машини, допоможе. Просочення серветок – особливі хімічні склади, в основі яких можуть бути спирти або інші речовини, що мають антисептичну, антибактеріальну дію. Ефект виходить лише тоді, коли контакт зі шкірою триває щонайменше десять секунд. Просоченням може послужити і банальний засіб для миття посуду, тобто речовина зі схожим складом.


Слід розуміти це, серветки не призначені для повної заміни води, вони лише тимчасова, екстрена міра. Звичайно, чесний виробник вказує на упаковці склад досконало, щоб покупець міг, прочитавши, виділити речовини, на які є алергія.

Використовуйте вологі серветки правильно

Так зараз рекомендується уникати консерванту (метилізотіазолінон), що викликає сильні подразнення. Але тут варто сказати, що алергія на компонент досить рідкісна, ризик її виникнення знижується, якщо застосовувати вологі серветки правильно. Цей предмет не слід використовувати для ділянок з пошкодженнями шкіри, подразненнями, особливо у дітей. Тому основою вибору та застосування вологих серветок вважаються:

  • повне ознайомлення зі складом;
  • відповідно до інструкцій;
  • тільки за гострої необхідності.

Дивно, проте, більшість користувачів вибирають серветки з просоченням зовсім не для гігієнічних процедур. Вони володіють непоганими властивостями, що чистять, тому застосовуються для повернення зовнішнього вигляду одягу, чищення меблів, в якості ароматизатора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.