СЕКРЕТИ ВИБОРУ ЛАМПОЧОК У ЛЮСТРУ З ВУЗЬКИМИ ПЛАФОНАМИ

Певні предмети у будинку становлять те, що ми називаємо інтер’єр. До таких відносять предмети висвітлення:

  • люстри,
  • торшери,
  • бра,
  • підсвічування.


Способи їх підключення, витратні матеріали – це маленькі секрети, які часто відомі господарям. Ці знання про обслуговування різної домашньої техніки, інфраструктури дозволяють купувати швидко, без помилок, зайвих витрат. До цих матеріалів можна віднести лампочки. Їх кожен власник квартири чи будинку купує регулярно, а останнім часом витрати на їх придбання збільшилися у зв’язку з переходом на технології, засновані на світлодіодах.

ВУЗЬКІ ПЛАФОНИ СУЧАСНИХ ЛЮСТР

Якщо раніше існував лише один стандарт побутових лампочок, то тепер існує безліч різних видів, що відрізняються за:

  • технологією,
  • розмірами,
  • типу цоколя,
  • типу колби.


Найбільші проблеми виникають у власників сучасних люстр з вузькими подовженими плафонами. Виконані вони із щільного скла, рідше з металу чи тканини, у яких відсутня перфорація, що забезпечує вентиляцію внутрішнього простору. Більшість лампочок піддається перегріву при тривалій роботі в замкнутому просторі, що призводить до виходу їх з ладу значно раніше терміну.

Отже, правильний підхід до вибору форми лампочки – актуальне питання. Для тонких плафонів, що мають форму циліндра, успішним буде рішення на користь форми «свічка». Її зручніше замінити, вона отримає кращу вентиляцію за рахунок більшого простору по краях. Лампочка з формою «свічка» випускається з матовою або прозорою колбою, забезпечується світлодіодами, часом має імітацію ниток накалу.

ЦОКІЛЬ, РОЗМІРИ ЛАМПОЧКИ І ПЛАФОНИ ЛЮСТР


Визначившись із оптимальною формою, далі оцініть тип цоколя. Саме на цьому етапі багато хто робить помилку, забуваючи, що сучасні люстри часто мають цоколь E14, а не більший E27. Різниця лише в тому, що принісши покупку з магазину, буде дуже неприємно відразу повертатися назад, щоб зробити заміну. Роблячи подібну покупку через інтернет-магазин, можна прямо на місці, вдома, переконатись у точності вибраного типу цоколя.


Третім аспектом вибору правильної лампочки для сучасних люстр із вузькими плафонами можна вважати її розмір. Різні виробники виготовляють той самий продукт трохи довше, трохи більше або менше в діаметрі. Плафони в результаті можуть виявитися трохи коротшими. Таке поєднання виглядатиме неохайно. Буває лампочка не виходить за межі плафона, але він спрямований так, що її світло не розсіюється всередині, а сліпить як прожектор. Купуючи, варто враховувати всі ці дрібні секрети комфорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.