ВАТНІ ДИСКИ ТА ЕФЕКТИВНИЙ ДЕМАКІЯЖ

Наголосити на перевагах обличчя, відтінити його особливості, а також замаскувати недоліки, допомагає декоративна косметика. Для досягнення відмінних результатів до неї пред’являються високі вимоги. Крім того, що вона повинна бути безпечною і майже непомітною на шкірі, є вимога до тривалості її функціонування на шкірі. Саме це стало відправною точкою для появи стійкості як характеристики декоративних косметичних засобів, таких як помада, туш.

Знімаємо макіяж

Чим стійкіший макіяж, тим складніше впорається з його видаленням. Звичайно, агресивні засоби допоможуть, але шкіра під їх впливом швидко втратить свою пружність, свіжість. Тому застосовуються спеціальні, м’які, ефективні засоби для зняття косметики – демакіяжу. Крім косметичних засобів для очищення обличчя, потрібен інструмент, яким виступає звичний для всіх ватний диск. Засіб наноситься на подушечку диска, після чого змивається косметика.

Якість ватних дисків

Все, що контактує зі шкірою, особливо обличчя, має бути чистим, гіпоалергенним. Ватні диски бажано підбирати:

  • бавовняні,
  • щільно спресовані,
  • якісно запаковані.


Чому для демакіяжу правильніше вибрати бавовняні диски? Справа тут у високій гігроскопічності матеріалу. Бавовна навіть при вбиранні очищувального засобу для зняття косметики буде добре вбирати рідину з поверхні шкіри. Пресовані ватяні диски мають рифлену поверхню, перевага в тому, що якість пресування краю не дає внутрішнім шарам диска розпушуватися. Дрібні частинки бавовни не залишаться на шкірі, а також поряд зі слизовими. Дрібний пил, що утворюється бавовною, може викликати алергію на пил, що не бажано. Однак важливо, щоб диск при цьому не був надмірно твердим на дотик.


Якість запакування ватних дисків важлива тоді, коли вони зберігаються в умовах, де всередину може потрапити волога. Натуральний матеріал може стати джерелом розмноження бактерій, які згодом здатні потрапити при демакіяжі на обличчя, очі.


Одним з плюсів, що говорять на користь ватних дисків, що застосовуються як інструмент для демакіяжу, вважається доступність даного товару. Крім того, одноразові диски складаються з біорозкладного матеріалу, цей момент важливий з екологічної точки зору. Фахівці вважають, що правильно проведений демакіяж дає шкірі обличчя очищення, зволоження та легкий масаж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.