СЕКРЕТНІ ПЕРЕВАГИ ЗАСОБІВ ДЛЯ МИТТЯ ПОСУДУ

Чистий посуд – приємне доповнення до елегантної кухні, а також смачної їжі. Після використання її, безумовно, необхідно мити, незалежно від того, призначена вона була для приготування, зберігання або сервірування їжі. Сучасна побутова хімія для збирання включає різноманітні засоби для миття посуду, які можна поділяти за станами:

  1. рідкі,
  2. гелеподібні,
  3. порошкоподібні.

Рідкі можуть бути налиті на механічний інструмент – губку, а також випускатися у вигляді аерозолю, речовина в даному виді зазвичай має більш агресивну хімічну формулу і має застосовуватись у малих дозах у рукавичках.


Ступінь забруднення, а також час від нього до миття – дуже важливі для вибору відповідного в конкретному випадку. Секретною перевагою можна вважати те, як поводиться засіб для миття посуду з конкретним матеріалом, з якого він виготовлений. Досвідчені господині ділять весь посуд, як за ступенем забрудненості, так і за цією ознакою. Для скла, тефлону, посуду з різним напиленням застосовують спеціальні склади, які зберігають цілісність та підкреслюють блиск. Найчастіше такі предмети не миють у посудомийній машині через ризик зіпсувати покриття.

МЕХАНІЧНІ І ХІМІЧНІ СКЛАДОВІ ЗАСОБИ ДЛЯ МИТТЯ ПОСУДУ

Можна умовно поділити їх на:

  • хімічні,
  • механічні.

Перші вступають у взаємодію з забрудненнями, розчиняючи їх, видаляються разом із водою, інші, з допомогою дрібних абразивних частинок видаляють залишки їжі при тертьових рухах. До механічних частіше відносять продукти у вигляді порошків та густих гелів. Останнім часом їхню основу змінюють на харчову соду, що вважається більш екологічно безпечним варіантом.


Не варто думати, що механічні засоби для миття посуду можуть застосовуватися абсолютно скрізь, проте вони можуть виявитися більш щадними, ніж хімічні застосовані зі спеціальними інструментами:

До хімічних складових відносять різні кислоти, які дозволяють видаляти жири з поверхні посуду, при цьому видаляються водою. Всі види містять у собі ПАР, у недорогих засобах – аніонні, у дорожчих – неіоногенні. Ці речовини знижують поверхневий натяг води, що сприяє швидкому очищенню поверхонь.

АРОМАТИ І ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ РУК

Особливим можна вважати засіб для миття посуду, який має відмінні риси, відповідні конкретному користувачеві. Так, є ті, хто віддають перевагу засобам з яскраво вираженим ароматом цитрусів або фруктів:

  • апельсина,
  • лимона,
  • грейпфрута,
  • лайма,
  • яблука.

Ці аромати легко нівелюють неприємні запахи риби, також плюсом вважається, коли посуд після ополіскування не має специфічного запаху. Є й ті, хто вважають за краще мати побутову хімію без запаху, яка вважається більш натуральною через відсутність синтетичних ароматів і барвників. Є й ніжніші аромати, до яких відносять ваніль, хоча подібна побутова хімія зустрічається рідше.
Іншими компонентами, які приваблює господарок називають речовини, призначені для пом’якшення шкіри. Вони оптимальні, якщо:

  1. посуд миється без рукавичок;
  2. немає індивідуальної непереносимості, алергії;
  3. кількість посуду невелика.

Найпоширенішим з таких, що включаються в засоби для посуду речовин, вважається гліцерин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.