ЯК ВИБРАТИ КОВДРУ ДЛЯ АЛЕРГІКА

Якщо влітку цілком можна спати, сховавшись під легким простирадлом, а багатьом взагалі нічого не треба, щоб спати в спеку комфортно, то взимку всім хочеться мати теплу ковдру. Ця спальна приналежність створена для збереження тепла, взимку вона служить утеплювачем між нашим тілом та навколишнім простором. Вибір зимової ковдри майже завжди відбувається в один із перших осінніх місяців, у момент невеликого, але відчутного, без опалення, холоду.

Ковдра та алергія

Найбільш детально до вибору зимової ковдри підходять люди, яких відносять до розряду алергіків, а також батьки дітей з алергічними реакціями. Звичайно, перш ніж почати з’ясовувати, чи є алергічна реакція у вас або ваших дітей, слід зрозуміти, що типи алергій бувають різними. Найчастіше у покупців постільної білизни трапляється реакція на конкретний матеріал, барвник, але іноді це проста реакція на пил.

Виробництво ковдр

Вважається, що якщо є необхідність у підборі гіпоалергенної ковдри, звертати увагу необхідно на моделі, що мають спеціалізацію, або виконані зі штучних наповнювачів. Відомо, що ковдри здавна виробляють із натуральних:

  • вовни,
  • бавовни,
  • пуху,
  • шовку.


Всі вони безпечні для здорової людини, чудово утримують тепло. Саме такі зимові ковдри називають екологічно чистими, безпечними. Але якщо йдеться про алергіків, вибір правильніше робити на користь відмови від натуральних тканин, волокон. Це з тим, що індивідуальна реакція організму може бути досить бурхливою. У кращому разі алергія проявить себе як подразнення на шкірі, нежить чи сльозотечу. Якщо ж реакція бурхливіша, правильніше всього відразу вибрати інше спальне приладдя.


Якщо всередині вашої зимової ковдри наповнювач із сімейства холофайбер, алергія не страшна. Дані матеріали для наповнення ковдр вважаються інертними, вони не підходять для селища колоній різних дрібних комах, як пиловий кліщ.


Вибір зимової ковдри – завдання непросте, проте якщо необхідно підбирати його для людини з алергією, важливо пам’ятати один момент. Ковдра не повинна включати натуральних волокон. Плюси у ковдр, наповнених легкими спіненими матеріалами, також є. Такі ковдри простіше підтримувати в чистоті, до того ж вони набагато легші за натуральні. Ковдра з холофайбера та подібних до нього матеріалів майже завжди коштують дешевше, що приваблює всіх бажаючих отримати неабияку економію при покупці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.