УТЕПЛЕННЯ ЛОДЖІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ІЗОЛОНУ

Коли матеріал стає популярним, часто відкриваються його нові властивості, тому зараз про ізолон все більше чутно у зв’язку з декоруванням, а саме виготовленням ростових кольорів, ніж як утеплювач. Але все ж таки, даний матеріал має унікальні властивості, що затребувані.
Що ж таке ізолон і чому він став виділятися окремим продуктом серед інших теплоізолюючих товарів? Варіацій продукту багато, серед них можна виділити два основні підвиди:

  • поліетиленова основа з фольгованим шаром,
  • основа із поліетилену без фольги.

Різниця видів не говорить про перевагу одного над іншим, вони просто несуть різне призначення. Крім цього відмінності є інші, прикладом часто служить виконана з різних видів поліетилену основа:

  • пошитого,
  • незшитого.

Принципова різниця в їх властивостях, перший варіант має найкращі фізико-механічні характеристики, тобто утримує тепло, звуки та форму.

ЧОМУ ДЛЯ ЛОДЖІЇ ПОТРІБНИЙ ІЗОЛОН

Утеплення певних просторів у будинку пов’язане зі знанням процесів, що протікають там у різні сезони. Одним з таких просторів у будинку вважається лоджія – значна за розмірами площа, яка втрачає більшу частину функціональності через нестабільний температурний режим. Завдяки несучим стінам з трьох сторін, напівстіні на фасаді, а також монолітній плиті як підлога, вона завжди бачиться господарям як частина приміщення квартири.
Встановлення там контрольованого температурного режиму, у тому числі влітку та взимку – завдання формування правильної теплоізоляції, а потім нагрівання або охолодження. Створити теплоізоляцію не забравши життєвого простору, дозволить ізолон, адже він загалом забере лише 10% загального обсягу.


Ізололон має унікальну властивість – відображення променевого тепла. Тому важливо правильно зробити монтаж цього тонкого рулонного утеплювача. Почніть із вибору товщини продукту, порівнюючи лише однакові види поліетилену. Матеріал простий у монтажі, крім звичних: молотка, дрилі, обов’язково потрібний меблевий степлер. По суті, ізолон кріпиться до стін на зразок тканини, при цьому він повинен щільно прилягати до неї, а шви закриваються спеціальним металізованим скотчем.

ІЗОЛОН ДЛЯ СТІН, ПІДЛОГИ, СТЕЛЬ

Утеплювач ізолон призначений для будь-яких поверхонь, на відміну будь-яких інших видів, які необхідно підбирати за щільністю. Починаючи теплоізоляційні роботи на лоджії, зверніть увагу на те, що головне завдання ізолону – відобразити тепло, що є, назад у приміщення. На лоджії найчастіше відбувається таке: стіна, що пов’язує квартиру та дане приміщення, теж ізолюється. Вона пропускає із квартири тепло, на ній правильніше розташувати обігрівальні прилади.


Для фіксації ізолону застосовують дерев’яні бруски, обов’язково переконайтесь, що дерево ретельно просушене. Лоджія повинна мати якісну гідроізоляцію, сформовану ще до укладання ізолону. Іноді виробники пропонують ізолон на самоклеючій основі, що зручно у важкодоступних місцях, а також для стель. Про них не слід забувати, лоджія ваших сусідів може бути не утеплена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.